fbpx

Referat: FC Barcelona – Galatasaray 0 - 0

FCBARCELONA.DK - 10.03.22

© Getty Images
// Galatasaray

FC Barcelona: : Ter Stegen, Dest, Araujo (Piqué 46’) , Eric Garcia, Jordi Alba, Nico (Busquets 46’), Frenkie de Jong, Pedri, Adama (Luuk de Jong 80’), Ferran Torres (Dembélé 46’), Memphis (Aubameyang 61’)

Bænk: Neto, Arnau Tenas, Piqué, Lenglet, Mingueza, Busquets, Riqui Puig, Aubameyang, Dembélé, Braithwaite og Luuk de Jong

Mål:

Xavi ændrede en del på holdet, da Barca mødte Galatasaray i det første af to opgør i Europa Leagues 1/8 finale. Det betød en bænkeplads til stamspillere som Piqué, Busquets og Aubameyang, hvilket gav plads til García, Nico og Memphis i startopstillingen.

Barca satte sig hurtigt på spillet og Galatasaray stillede sig op foran eget felt for at forsvare sig. Bolden blev spillet fra side til side, men uden den store fart og tyrkerne virkede ikke for alvor presset. Galatasaray lurede på muligheder for omstillinger, men Barcas genpres fungerede fint og tyrkerne var sjældne gæster på Barcas banehalvdel.

Trods det massive overtag var Barcas offensiv slet ikke overbevisende. Adama var den eneste der forsøgte at skabe noget på egen hånd, men hans indlæg var upræcise, mens man ikke så meget til Torres eller Memphis. Da man var nået halvvejs i halvlegen, havde Barca haft bolden i 75% af tiden, uden at skabe en eneste målchance. Barcas opspil var præget af upræcise afleveringer og først i det 27. minut lykkedes det endelig at skabe noget, da Pedri blev nedlagt lige udenfor feltet. Memphis sendte frisparket godt afsted, men Peña i målet hev en flot redning frem.

Det var en enlig svale, for Barcas problemer med opspillet fortsatte og Xavi var tydeligt frustreret ude på sidelinjen. I det 36. minutter lykkedes Galatasaray men sin første omstilling, hvor Akturkoglu tørrede Dest og De Jong til en helt åben mulighed, hvor bolden sneg sig over overliggeren. Her kunne man høre lettelsens suk på Camp Nou, for det lignede et oplagt mål. Fem minutter efter forsøgte Memphis sig fra distancen, men igen leverede Peña en flot redning. Mere skete der ikke i en skuffende første halvleg af Barca.

Xavi reagerede da også i pausen med en tredobbelt udskiftning, hvor Piqué, Busquets og Dembélé afløste Araujo, Nico og Torres. Det ændrede dog ikke det store på Barcas spil, for de fortsatte med at dominere uden at få noget ud af det. Først i det 56. minut blev det farligt, men både Dembélé og Adama fik deres skud blokeret. Lige efter fik Barca hjørne, hvor Busquets headede tæt over mål. Der begyndte at komme lidt tænding på Camp Nou, for man fornemmede at holdet var ved at komme i gang.

Efter en times spil blev Memphis afløst af Aubameyang. Minuttet efter satte Adama en god mulighed op, hvor afslutningen fra Alba sneg sig forbi mål. Lige sefter endte De Jong et godt skud af sted, men uden de store problemer for Peña i målet. Barca sad på det hele mod et tyrkisk mandskabet der stod foran eget felt næsten hele tiden. I det 72. minut afsluttede Barca igen, da Dembélé sendte et skud tæt over mål. Et par minutter efter skabte Adama en ny god mulighed, hvor Aubameyang saksesparkede, så bolden røg ind til De Jong, men han måtte se bolden tage stolpen. Her manglede Barca den sidste marginal.

Kort efter blev der helt stille på Camp Nou, da Gomis omsatte en sjælden tyrkisk omstilling til en scoring, men målet blev korrekt annulleret for offside. 10 minutter før tid blev Luuk de Jong sendt ind i stedet for Adama, der blev klappet fra banen. Barca pressede hvad de kunne, men deres indlæg fortsatte med at være upræcise og de afgørende pasninger i dybden svigtede. Det tyrkiske forsvar clearede hvad der kom og Barca kom ikke til flere afslutninger inden dommeren fløjtede kampen af. Det sluttede dermed skuffende 0-0 og det er et skidt resultat til returkampen om en uge i Istanbul.

.:FORSIDE:.