// Elche

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza, Piqué (Lenglet 76’), Umtiti, Alba (Dest 76’), Pjanic (Dembélé 46’), De Jong, Pedri, Messi, Braithwaite (Griezmann 76’), Trincao (Busquets 66’)

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Dest, Griezmann, Busquets, Dembélé, Lenglet, Riqui Puig, Junior, Konrad og Matheus

Mål: 1-0 Messi (48’), 2-0 Messi (69’), 3-0 Alba (73’)

Ronald Koeman ændrede en hel på holdet i forhold til 1-1 skuffelsen mod Cádiz, da Barca tog imod oprykkerne fra Elche på Camp Nou. Det betød blandt andet en plads fra start til Martin Braithwaite.

Barca lagde ud med at skabe en god mulighed allerede i det 2. minut hvor Trincao afsluttede, men keeperen fik afværget. Et par minutter senere viste Elche tænder da Barcas forsvar tøvede, så Boyé fik lov til at stå helt fri i feltet, men han brændte med et skud tæt over mål. Her var heldet virkelig med Barca. Elche var ikke kommet til Camp Nou for at grave sig ned. De stod ret højt på banen og forsøgte sig også sporadisk med et højt pres, men ikke noget der gav Barca problemer.

Barca havde bolden klart mest, men der manglede både fart og idéer i spillet. Messi deltog ikke meget og Trincao var den eneste der forsøgte at skabe noget på egen hånd. Det så man i det 20. minut, hvor portugiseren tog på en flot slalomtur i feltet så han kom helt fri, men målmanden hev en utrolig redning frem. Her burde Barca være kommet foran. Som tiden gik forsvandt farten endnu mere ud af Barca spil, der var uden inspiration eller energi. Bolden blev flyttet rundt, men personlige fejl fra flere spillere stoppede meget.

Barca fik nogle hjørnespark som de intet fik ud af og problemerne i det fremadrettede spil fortsatte. Der blev intet skabt og også Trincao forsvandt ud af kampen. Uden på sidelinjen kunne man se en tydeligt frustreret Koeman, der slet ikke var tilfreds med hvad han så. I havlegens næstsidste minut lavede Pjanic en af sine mange fejl, så Elche fik sat et angreb op. Her fik Milla en åben chance, men bolden sad lige på Ter Stegen. Det blev sidste farlige situation i en første halvleg hvor det slet ikke havde fungeret for Barca.

Koeman reagerede ved at erstatte Pjanic med Dembélé fra andens halvlegs start, en klar offensiv satsning. Det gav udbytte allerede i det 48. minut, hvor Messi fandt Braithwaite i feltet, der smart med hælen sendte den tilbage til Messi. Han svigtede ikke og så førte Barca med 1-0. Barca sad solidt på spillet og Elche blev holdt helt fra at komme fremover banen, men det var ikke meget hjemmeholdet fik ud af overtaget. Der manglede stadig fart i bolden og der kom en periode uden de store begivenheder.

Da uret havde rundet en time kom Busquets ind i stedet for Trincao og så var Barcas opstilling som den plejer. Koeman frygtede sikkert endnu en kamp med en snæver føring der kunne sættes over styr, så han blev glad da Messi i det 69. minut gjorde det til 2-0. Det skete efter et flot raid af De Jong fra midterlinjen, hvorefter han spillede Messi fri i feltet. Det varede ikke længe før at Elches målmand på ny måtte kapitulere. I det 73. minut spillede Messi på tværs af feltet til Braithwaite, hvor danskeren lagde et følt hovedstød til Alba, der gjorde det til 3-0. Dermed var kampen definitivt lukket.

Det fik Koeman til at foretage tre udskiftninger, hvor Piqué, Braithwaite og Alba blev erstattet af Lenglet, Griezmann og Dest. Elche havde mistet modet og Barca var i total kontrol. 10 minutter før tid var det tæt på endnu en catalansk scoring, da Dest spillede Griezmann helt fri foran mål, men bolden prellede af på overliggeren. Stor afbrænder af franskmanden. I den sidste del af kampen handlede det mest om at spare kræfter og det var ikke tæt på flere scoringer. Det sluttede derved med en fortjent 3-0 sejr til Barca, skabt på en god anden halvleg.