FCBARCELONA.DK - 21.12.19

// Alavés

Ter Stegen, Sergi Roberto (Semedo 85’), Piqué, Umtiti, Alba, Busquets (De Jong 80’), Vidal, Aleñá, Messi, Suárez (Pérez 85’), Griezmann

Bænk: Neto, Semedo, Lenglet, Junior, Rakitic, De Jong og Pérez

Mål: 1-0 Griezmann (14’), 2-0 Vidal (44’), 2-1 Pons (56’), 3-1 Messi (69’), 4-1 Suárez, straffe (75’)

Barca sluttede 2019 af med hjemmekampen mod Alavés i ligaens 18. runde. Her bød Ernesto Valverde på hele fire ændringer i startopstillingen i forhold til onsdags Clásico. Det betød at Busquets, Umtiti, Vidal og Aleñá startede inde.

Barca satte sig massivt på spillet fra første minut og Alavés var presset tilbage foran eget felt. Der var konstant fare på færde og det virkede kun som et spørgsmål om tid, før at bolden ville ligge bag gæsternes målmand. Det gjorde den efter 10 minutters spil, men en VAR-kendelse annullerede Messis scoring for en meget snæver offside.

Tillskuerne på Camp Nou fik dog hurtigt glæden tilbage, for efter et kvarters spil spillede Vidal Suárez fri i dybden og han sendte bolden ind foran mål. Her kom Griezmann løbende og sendte den i nettet til 1-0. Den ensidige forestilling fortsatte med et Barca-mandskab i fuld kontrol. Genpresset fungerede fint og det betød at Alavés slet ikke virkede som nogen seriøs trussel.

Som tiden gik forsvandt intensiteten noget ud af Barcas spil. Det var som de fornemmede, at de ikke kunne komme i problemer og derfor blev taget lidt for let på tingene. Resultatet var, at det massive overtag ikke udmøntede sig i målchancer i en lang periode. Der skulle gå en halv time inden at Alavés for første gang nærmede sig Barcas felt, men Wakaso gled i skudøjeblikket, så bolden trillede forbi mål.

Barca fik igen fart i spillet i halvlegens slutfase og i det 39. minut var det meget tæt på en scoring, da et forsøg fra Messi sneg sig forbi stolpen. Hjemmeholdet fastholdt overtaget og belønningen kom i halvlegens sidste minut. Godt sammenspil mellem Messi og Suárez bragte Vidal fri i feltet og han bankede bolden i nettet til 2-0. Det blev sidste aktion i en første halvleg, som Barca havde siddet totalt på.

Alavés gik længere frem på banen fra anden halvlegs start og det forstyrrede tydeligt Barcas opspil. Mange bolde blev smidt væk og gæsterne var pludselig langt bedre med. Samtidig virkede Barca noget sløset i markeringerne og nærkampene. Det blev straffet hårdt i det 56. minut, hvor Aleñá totalt svigtede sin markering, så Pons kunne løbe lige ind i et indlæg og heade en 2-1 reducering i nettet.

Blot et par minutter senere kunne der være blevet udlignet, da Ter Stegen og Piqué misforstod hinanden udenfor feltet. Det gav Lucas Pérez en åben mulighed med et tomt mål, men hans afslutning ramte Ter Stegen og gik til hjørne. Her var heldet med Barca. Alavés lugtede blod mens Barcas spillere virkede rådvilde. Gæsternes Aleix Vidal kom til en god mulighed der gav hjørne og på det hjørnespark brændte det på igen, med en bold der sneg sig forbi mål. På tilskuerpladserne kunne man mærke frygten for, at Barca var ved at smide det hele væk.

I det 69. minut tog Messi så sagen i egen hånd, da han modtog bolden omringet af fire modstandere. Han tog et par træk mod feltet og sendte bolden uimodståeligt i nettet til en 3-1 føring. Endnu en gang havde argentineren reddet sit hold og der blev jublet på Camp Nou. Få minutter senere blev Barca tilkendt et straffespark, efter at en VAR-kendelse havde fastslået, at en Alavés-spiller havde arm på bolden efter en afslutning af Suárez. Messi lod sin gode ven tage sparket og Suárez gjorde det stensikkert til 4-1.

Roen sænkede sig over Camp Nou og det var først 10 minutter før tid, at Valverde skiftede ud for første gang, da De Jong afløste Busquets. Kort efter kom Semedo og Pérez ind i stedet for Sergi Roberto og Suárez. Med 4-1 føringen vidste begge hold at kampen var afgjort og tempoet faldt i de sidste minutter. Alavés var dog tæt på en lidt tilfældig reducering i sidste minut, men Ter Stegen reddede på selve stregen uden det store besvær. Mere skete der ikke og Barca fik den ventede sejr, selvom der i en periode var opstået unødvendig spænding om udfaldet.