Referat: Cádiz – FC Barcelona 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 05.12.20

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Trincao 77’), Mingueza (Pedri 46’), Lenglet, Alba, Busquets (Pjanic 77’), De Jong, Coutinho (Dembélé 46’), Messi, Griezmann og Braithwaite

Bænk: Araujo, Aleñá, Pjanic, Dembélé, Riqui Puig, Neto, Pedri, Trincao, Junior og Iñaki Peña.

Mål: 1-0 Alvaro (8’), 1-1 Alcalá, selvmål (57’), 2-1 Negredo (63’)

Efter tre kampe I træk med solide sejre, skulle Barca forsøge at holde gang i den gode stime, da de besøgte oprykkerne fra Cádiz. Her valgte Koeman for fjerde kamp i træk at have Braithwaite med fra start.

Cádiz baserer sit spil på en solid defensiv og det så man fra første minut, for de overlod initiativet til Barca, der satte sig solidt på spillet. Det var dog svært at finde plads og samtidig manglede der fart i bolden. Efter 8 minutter kom Cádiz frem på banen for første gang, hvor en skidt aktion af Dest gav dem et hjørnespark. Her kom Mingueza ud af balance og headede bolden på eget mål hvor Ter Stegen parerede, men Alvaro stod klar og bankede den i nettet. Skidt aktion af den unge catalaner.

Barca fortsatte med at sidde totalt på spillet og efter et kvarter lagde Dest bolden godt ind foran mål, men afslutningen fra Coutinho gik over mål. Et par minutter efter blev Braithwaite spillet fri dybden, men danskeren måtte se målmanden afværge med en fodparade. De gode takter forsvandt langsomt ud af Barcas spil, der igen blev langsomt og stillestående. Det blev ikke bedre af, at det catalanske spil var præget af mange fejlpasninger. Man skulle hen til det 25. minut før Barca afsluttede igen og det var på et direkte frispark. Det var Messi der tog det, men også her var målmanden på plads.

Det blev ikke bedre som tiden gik, snarere tværtimod. Barca kunne slet ikke få gang i spillet og de fortsatte med at lave store fejl i pasningerne. Cádiz var aggressive i deres defensiv og det gav Barca store problemer, for de fandt ingen ro. Ude på trænerbænken kunne man se en tydeligt frustreret Ronald Koeman. Et enkelt forgæves forsøg af Messi i det næstsidste minut var det eneste Barca kom frem til i første halvlegs sidste kvarter. Det stod derved 1-0 ved pausen efter en skuffende indsats af Barca.

Koeman reagerede på den bekymrende indsats ved at sende Pedri og Dembélé på banen fra anden halvlegs start i stedet for Coutinho og Mingueza. Det betød at De Jong rykkede ned i det centrale forsvar. Det gav straks mere liv i Barcas spil og det blev til afslutninger af Pedri og Messi i starten af halvlegen. Cádiz blev presset massivt tilbage og når Barca havde tabt bolden, kom den hurtigt tilbage på catalanske fødder. Det gav resultat i det 57. minut, hvor Messi spillede Alba fri dybden. Han sendte bolden ind foran mål, hvor Alvaro var uheldig at dreje bolden i eget net til en 1-1 udligning.

Barca holdt tempoet i jagten på et mål mere, men blot seks minutter efter udligningen var det i stedet Cádiz der kom foran og det var på en kæmpe fejl af Barca. Alba tog et indkast til Lenglet, der ikke kunne få kontrol over bolden. Negredo var hurtig og tacklede Ter Stegen, for derefter at trille bolden i det tomme mål til 2-1. Frustrationerne stod malet i ansigterne på Barcas spillere, for sådan en fejl bør man ikke se på det niveau. Scoringen rystede tydeligvis Barcas spillere, for tempoet røg igen ud af deres spil. Cádiz lugtede blod og forsvarede sig alt hvad de kunne. Midt i halvlegen fik Barca et frispark lige udenfor feltet, men det sparkede Messi i muren.

Et kvarter før tid kunne der være blevet udlignet, da Dest kom fri i feltet til en afslutning, men han sendte bolden tæt fordi mål. Lige efter blev Pjanic og Trincao sendt på banen i stedet for Busquets og Dest. Barca kæmpede hvad de kunne, men det gav også plads til et par omstillinger til hjemmeholdet, hvor det var tæt på at blive farligt, men Ter Stegen stod klar. I kampens slutfase blev Cádiz presset helt i bundt og Barca nærmere sig den forløsende udligning. Messi, Griezmann og Pjanic kom alle til afslutninger i slutfasen, men hver gang stod Ledesma i målet i vejen.

Det blev derfor til et 2-1 nederlag til Barca efter en forfærdelig indsats, hvor to store fejl blev meget dyre.

.:FORSIDE:.