fbpx

Referat: Benfica – FC Barcelona 3 – 0

FCBARCELONA.DK - 29.09.21

© Getty Images
// Benfica

FC Barcelona: er Stegen, Sergi Roberto, Piqué (Gavi 33’), Araujo, García, Dest, Busquets (Nico 68’), De Jong, Pedri (Coutinho 68’), Memphis, Luuk de Jong (Fati 68’)

Bænk: Neto, Peña, Mingueza, Umtiti, Lenglet, Puig, Nico, Gavi, Coutinho, Demir og Ansu Fati

Mål: 1-0 Nuñez (3’), 2-0 Rafa Silva (69’), 3-0 Nuñez (79’)

Barca mødte Benfica på udebane i Champions League gruppespillets anden runde. Her vendte Pedri tilbage til holdet efter sin korte skadespause. Koeman valgte at indlede kampen i en 3-5-2 opstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen


Kampen fik den værst tænkelige start for Barca, for allerede i det 3. minut blev Eric García totalt tørret af Darwin Nuñez, der trak fri og sendte bolden ind bag Ter Stegen. Portugiserne var farlige igen et par minutter efter, men her kom Ter Stegen godt ned og afværgede. Barcas spillere virkede rystede over Benficas gode start, men i det 11. minut burde der være blevet udlignet, da Luuk de Jong misbrugte en stor mulighed på oplæg fra Frenkie de Jong.

Barca begyndte at sætte sig på opgøret og der var god fart i bolden. Spillet var målsøgende og i det 18. minut sendte Pedri et godt skud afsted fra distancen, hvor bolden strøg tæt forbi mål. Det gode catalanske spil fortsatte samtidig med, at Benfica blev holdt fra at skabe noget. Hjemmeholdet virkede dog stadig farlige når de angreb, men afslutninger blev det ikke til. Det gjorde det til gengæld i det 27. minut, da Memphis blev spillet fri, men han afsluttede svagt og måtte nøjes med et hjørnespark.

I det 33. minut foretog Koeman en uventet udskiftning, hvor Gavi afløste Piqué, der ikke så skadet ud, men som havde fået et gult kort. Kort efter fik Luuk de Jong en ny god mulighed, men hans afslutning røg forbi mål. Barca fortsatte med at dominere, men uden at få skabt noget i halvlegens sidste minutter. Det stod derfor 1-0 ved pausen efter en halvleg hvor Barca havde haft mulighederne til en udligning.

Benfica lagde ud i anden halvleg med et godt forsøg fra distancen, som Ter Stegen tog sig af. Kort efter var Ter Stegen i centrum igen, men denne gang ikke for det gode. Han kom hovedløst langt ud af sit mål på en lang bold fra Benfica. Nuñez var dog først på bolden og han rundede Barca-keeperen, hvorefter bolden blev sendt mod det tomme mål, men her ramte den stolpen. Her var heldet med Barca. Der var ikke samme fart i Barcas spil som i de første 45 minutter og det var Benfica der vikrede klart mest farlige.

Midt i halvlegen havde Sergi Roberto dog et udmærket forsøg, hvor han måtte nøjes med hjørne. Lige efter foretog Koeman en tredobbelt udskiftning, da Fati, Coutinho og Nico afløste Luuk de Jong, Pedri og Busquets. Blot et minut efter kom scoringen til 2-0. Først hev Ter Stegen en vigtig redning frem efter en portugisisk afslutning, men Silva var klar på riposten og sendte bolden i nettet. Frustrationerne stod malet i ansigterne på Barcas spillere.

Catalanerne var rystet og kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen. Det blev ikke bedre af, at Dest 10 minutter før tid havde hånd på bolden i feltet til et klart straffespark. Det tog Nuñez sig sikkert af og så stod det 3-0. Ydmygelsen var en kendsgerning og det blev kun værre i det 88. minut, da Eric García fik sit andet gule kort og måtte forlade banen. Mere skete der ikke i opgøret og det sluttede med en gedigen ydmygelse efter en speciel katastrofal anden halvleg.

.:FORSIDE:.