FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Semedo 51’), Piqué (Umtiti 73’), Lenglet, Junior Firpo, Busquets (Vidal 61’), Rakitic, Arthur (Puig 73’), Messi, Griezmann, Ansu Fati (Suárez 52’)

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Semedo, Umtiti, Araujo, De Jong, Arturo Vidal, Riqui Puig, Collado, Monchu, Braitwaite og Suárez

Mål: 1-0 Fati (41’), 2-0 Messi, straffe (69’)

Quique Setién lavede en del om på holdet, da Barca tog imod Leganés på Camp Nou. Det betød blandt andet at Braithwaite måtte overlade sin plads I angrebet til den unge Ansu Fati. Alba sad ude med karantæne og det gav en plads fra start til Junior Firpo.

Barca lagde ud med at presse Leganés tilbage fra første minut og næsten alt spil foregik foran gæsternes felt. Leganés stod med alle mand og forsvarede sig og det gjorde det svært at finde plads til kombinationerne. Det var derfor ikke meget Barca fik ud af det klare overtag. Efter 12 minutter fik Barca et hjørnespark og her blev de totalt fanget på en kontra. Det gav en helt åben chance til Guerrero, der fik bolden forbi Ter Stegen, men inde foran mål stod Lenglet med en frelsende fod.

Et par minutter efter svigtede Barcas forsvar igen fælt og igen var det Guerrero der afsluttede, men bolden strejfede stolpen og gik forbi. Barca kom sig over forskrækkelserne og satte sig igen på spillet, men der manglede ideer i offensiven. Messi forsøgte at skabe overtal, men fik ikke meget plads. Barca var tæt på at skabe et par chancer, men der skulle gå en halv time, inden at hjemmeholdet afsluttede for første gang. Det var Griezmann der headede et stykke forbi mål. Da uret rundede den halve time viste statistikken, at Barca havde haft bolden i 80% af tiden, men altså kun afsluttet en enkelt gang.

Barca fortsatte i samme spor, men uden at finde plads i Leganés’ solide forsvarsmur. I det 41. minut lykkedes det så endelig at skabe noget. Junior Firpo kæmpede energisk om bolden, der kom videre til Ansu Fati i feltet. Han tog et træk og sendte bolden i nettet ved fjerneste stolpe. 1-0 til Barca på et vigtigt tidspunkt lige inden pausen. Kort efter var det Messi der forsøgte sig, da han fik hovedet på et indlæg fra Sergi Roberto, men bolden gik forbi. Mere skete der ikke i de første 45 minutter hvor Barca havde skuffet, men hvor de dog var kommet foran.

Leganés vovede sig lidt længere frem på banen fra anden halvlegs start, men det var ikke noget der gav Barca problemer. Efter fem minutters spil fik hjemmeholdet et frispark et stykke udenfor feltet, hvor Messi sendte bolden i favnen på målmanden. Lige efter kom Semedo og Suárez ind i stedet for Sergi Roberto og Fati. Et par minutter kom Leganés til en sjælden afslutning, men Ter Stegen var klar i målet.

Barca kontrollerede spillet fint, men de havde fortsat svært ved at skabe noget. Det gjorde de så endelig i det 63. minut, hvor Messi sendte Semedo afsted i dybden. Portugiseren fandt Griezmann foran mål, der drejede bolden i nettet. En VAR-kendelse annullerede dog scoringen for en snert offside på Semedo. Et par minutter efter tog Messi på en utrolig dribletur, hvor Leganés spillerne forsøgte at stoppe ham med alle midler, men han kom ind i feltet og blev væltet omkuld. Dommeren dømte straffe og det tog Messi sig sikkert af til en 2-0 føring til Barca. Kort forinden havde Vidal afløst Busquets og efter scoringen kom Umititi og Riqui Puig på banen i stedet for Piqué og Arthur.

Kampen syntes afgjort, men i det 81. minut var det tæt på en reducering, da Carillo trak fri og sendte bolden tæt forbi hjemmeholdets mål. Leganés forsøgte sig med en sidste offensiv, men Barca holdt hovedet koldt i det høje pres. Til gengæld fik Barca bedre plads og det gav et par gode muligheder til Puig, men begge gange stod målmanden i vejen. Da uret nærmere sig 90 minutter var Leganés farlige på ny, men Ter Stegen kom ud i fuld længde og afværgede til hjørne. Mere skete der ikke og Barca fik en fortjent sejr på 2-0, men uden at have spillet nogen blændende kamp.