fbpx

Sæsonen på det olympiske stadion bliver dyr for Barca

Simon Arun Vrábel - 31.03.23

// Camp Nou

Når Barca i næste sæson skal forlade Camp Nou imens det ombygges og spille deres hjemmekampe på det olympiske stadion i Barcelona, er det bestemt mere af nød end af lyst. Omkostningerne ved at rykke ud af de vante ramme har nemlig store økonomiske konsekvenser.

Det historiske stadion, Lluís Companys Olympic Stadium, gik tidligere under navnet Estadi Olímpic de Montjuïc. Det olympiske stadion ligger godt fire kilometer fra Camp Nou og derfor har man valgt netop det stadion som hjemmebane for holdet i sæsonen 2023/24 imens Camp Nou er under ombygning. Det er dog ikke med sin gode vilje, at Laporta har valgt at rykke ud af holdets nuværende hjemmebane, for de økonomiske konsekvenser er i den grad til at få øje på.

Først og fremmest har det historiske stadion en væsentlig mindre kapacitet end Camp Nou. Forskellen bliver mærkbar, for hvor Camp Nou har en kapacitet på 99.354 tilskuere, så har det olympiske stadion kun plads til 55.926 tilskuere, hvilket næsten er halvt så mange tilskuere. Her bliver de manglende billetter dog ikke en omkostning for klubben, men derimod et tab, som i den grad kan mærkes på klubbens i forvejen pressede økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen


Klubbens præsident Joan Laporta har selv bekræftet, at man skal betale et sted imellem 15-20 millioner euro alene for at leje stadionet. Udover at betale for selve lejen er der flere forskellige optimeringer, som skal foretages for at kunne spille Champions League på stadionet og disse forbedringer af stadionet, som blev bygget i 1927, indgår i prisen.

Kommunen har estimeret, at det vil komme til at koste cirka 7,2 millioner euro at omlægge trafikken i byen og her er man i fællesskab blevet enige om at splitte omkostningerne. Kommunen vil angiveligt betale 36% af omkostningerne imens Barca skal afholde 64%. Det tegner sig derfor til, at renoveringen af Camp Nou bliver et dyrt projekt for klubben og det er skidt nyt i en tid hvor pengene i forvejen er små.

Omvendt betyder renoveringen, at Camp Nou kommer til at blive blandt de mest moderne og tiltrækningsstærke stadions i Europa og imens omkostningerne er mange i øjeblikket, så er de øgede indtægter i fremtiden da også til at få øje på.

.:FORSIDE:.