Referat: Atlético Madrid – FC Barcelona 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 21.11.20

// Atletico Madrid

Det var jævnbyrdigt det meste af vejen i opgøret mod Atlético Madrid, men en stor fejl af Piqué lige inden pausen blev afgørende. Da Barca samtidig havde svært ved at skabe noget, endte det med et skuffende 1-0 nederlag.

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué (62’), Lenglet, Alba, De Jong, Pjanic (Trincao 83’), Messi, Dembélé, Pedri. (Coutinho 57’), Griezmann (Braithwaite 83’)

Bænk: Neto, Dest, Junior, Aleñá, Puig, Coutinho, Trincao, Braithwaite, Tenas og Mingueza.

Mål: 1- 0 Carrasco (45’)

Det lignede på forhånd en rigtig svær opgave for Barca, da de skulle på besøg hos Atlético Madrid, der endnu ikke havde tabt i denne sæsons La Liga. Koeman indledte opgøret med en formation der ikke indeholdt overraskelser.

Atlético lod Barca have bolden i starten og det gav en afslutning allerede i det 3. minut, hvor Griezmann drejede et indlæg fra Dembélé tæt over mål. To minutter efter svarere Atlético igen med et godt skud af Saul, men her hev Ter Stegen en flot redning frem. Barca var mest på bolden, men de blev mødt af den velkendte solide defensiv fra Atlético, der hele tiden lurede på omstillinger. Det lykkedes for dem i det 12. minut, hvor Llorente kom fri og sendte bolden på oversiden af overliggeren.

Barca fortsatte med et overtag i spillet, men det var stadig meget jævnbyrdigt. Det kneb for catalanerne at finde huller i hjemmeholdets forsvar og det var kun i højre side hos Dembélé de var en trussel, mens Pedri slet ikke kunne få det til at fungere modsat. Kampen kom ind i en meget jævnbyrdig og taktisk periode, hvor ingen af holdene kom frem til noget. Dembélé var gået i stå og Messi så man ikke meget til, så den catalanske offensiv havde det svært.

Man skulle hen til halvlegens slutning før der igen skete noget. Her lagde Alba en smart pasning til Messi i feltet, men vinklen var spids og Oblak kom ned og afværgede. Halvlegen kom ind i overtiden og her smed Piqué med bolden væk, så Carrasco kom fri. Ter Stegen kom langt ud af målet, men han blev overspillet af Carrasco, der let kunne trille bolden i det tomme mål. Kæmpe fejl af Piqué og en hasarderet aktion af Ter Stegen der kostede en scoring i sekunderne inden der blev fløjtet til pause.

Det var Atlético der lagde bedst ud i anden halvleg, hvor de lykkes med at sætte Barca under pres. Catalanerne kunne slet ikke holde på bolden, der alt for ofte blev smidt væk. Det blev dog ikke til chancer til hjemmeholdet. Det blev det til gengæld til Barca i det 56. minut, da Lenglet headede lige på Oblak efter et hjørnespark. Få minutter senere fik Barca et nyt hjørnespark der blev taget kort og herfra blev bolden sendt ind i feltet. Her stod Lenglet helt fri tæt foran mål og headede, men igen sad bolden lige på Oblak i målet. Her burde franskmanden have udlignet.

Lige foretog Koeman sin første udskiftning, da Coutinho afløste Pedri, der havde haft en skidt aften. Kort efter var det dårligt nyt for Barca, for Piqué landede uheldig på sit ene knæ i en duel og det var tydeligt, at han ikke kunne fortsætte. Dest blev sendt på banen i stedet og det betød, at Sergi Roberto rykkede ned på højre back, mens De Jong overtog pladsen i det centrale forsvar. Atlético havde kampen lige hvor de ville og de koncentrerede sig mere om defensiven end at skabe noget.

Det gjorde det svært for Barca, der ikke kunne få spillet til at fungere. Bolden blev smidt væk og de individuelle aktioner lykkedes heller ikke. Først i det 82. minut blev det til en afslutning, da Griezmann satte hovedet på bolden på et indlæg fra Messi, men uden problemer for Oblak. Lige efter satsede Koeman offensivt ved at sende Braithwaite og Trincao ind i stedet for Griezmann og Pjanic. Få minutter senere forsøgte Sergi Roberto sig med et langskud, men i aktionen forstrakte han en muskel i låret. Han forsøgte at fortsætte, men forgæves og så måtte Barca afslutte kampen med 10 mand på banen.

Atlético koncentrerede sig om at forsvare sig i kampens sidste minutter og Barca kom ikke i nærheden af at skabe noget. Det sluttede derved med en 1-0 sejr til Atlético i et opgør der i lange perioder var jævnbyrdigt, men hvor Barca ikke var kommet frem til meget.