fbpx
Annonce

Messi: 'Kunne ikke finde på at forlade Barca'

FCBARCELONA.DK - 27.02.20

© Getty Images
// Lionel Messi

Avisen El Mundo Deportivo har mødt Messi til en snak om en lang række emner, som f.eks. Quique Setién, den kommende Clásico, Cristiano Ronaldo og sine fremtidsplaner.

Læs her hvad argentineren udtaler:

Hvad er anderledes ved Messi siden debuten for 16 år siden?
Der er selvfølgelig meget. Det er mange år og der er sket mig meget, både sportsligt og personligt. Jeg er gift og har tre børn. Der er mange års erfaring med førsteholdet og jeg tror jeg har udviklet mig på begge områder.

Hvordan klarer børnene, at deres far er Messi?
Helt normalt. Thiago er den der bedst kan lide fodbold af de tre. Thiago og Mateo forstår mest. De kommer til kampene og til træningen og det gør, at de er tættere på mig.

Man har det godt i Barcelona, ikke?
Jo, det har man. Rigtig godt. Jeg elsker Barcelona, selvom jeg også savner Rosario. Det her er mit hjem, for jeg har været her længere tid end i Argentina. Jeg elsker Barcelona og Castelldefels hvor jeg bor. Jeg har et liv som jeg er rigtig glad for.

Hvordan er dagligdagen for Leo Messi?
Meget normal, hvor meget afhænger af ungerne. Heldigvis tillader mit arbejde mig, at være meget sammen med mine børn. Jeg har mulighed for at spise med Antonela efter træningen og derefter hente børnene. Derefter er der aktiviteter eller noget andet at lave, til det bliver aften, hvor vi spiser og er udmattede, for med tre unger er vi flade. Vi går tidligt i seng. Vi har et meget normalt liv med mange rutiner. For mig er det fantastisk.

Kunne du en dag finde på at forlade Barca?
Som jeg før har sagt, at så længe klubben og tilhængerne ønsker mig her, vil der ikke være problemer. Jeg vil gerne blive her og vide, at folk er tilfredse med holdet, at der er et vinderprojekt og vi bliver ved med at kæmpe om alle titler, som vi altid gør i denne klub. Det er mit ønske at blive her. Jeg ønsker at vinde Champions League og flere ligaer. Det går jeg altid efter.

Folk er nervøse, fordi du kan forlade klubben gratis.
Der har været mange muligheder for at forlade klubben. Der har været mange interesserede klubber, der var klar til at betale min frikøbsklausul, men jeg har aldrig overvejet at rejse og det gør jeg heller ikke nu. Som jeg siger, hvis klubben ønsker mig, er der ingen problemer.

Folk piftede forleden, når der blev spillet tilbage til Ter Stegen
Det er normalt efter nogle af vores resultater og efter at vi har skiftet træner. Folk bliver nervøse, for når vi spiller tilbage kan modstanderne kan tage bolden fra os og score. Vi har ikke spillet godt på det seneste og det reagerer folk på, men vi være rolige og tro på det indtil det sidste.

Hvad beder Quique Setién om?
Det afhænger lidt af kampen. Han giver mig stor frihed. For eksempel mod Bilbao spillede jeg falsk nier for at skabe overtal og andre gange ligger jeg mere på kanten, men som alle andre giver han mig frihed til at skabe overtal og angribe.

Hvordan oplevede du fyringen af Valverde?
Selvfølgelig ikke godt, for vi mistede en god træner og et godt menneske. Der var konkrete kampe, hvor det mere var spillernes skyld end hans, men som altid er det nemmest at smide træneren ud i stedet for at skifte alle spillerne. Trænerne ved godt, at det er sådan. Det er ærgerligt, at det sluttede på den måde.

Er der noget der har overrasket ved Quique Setién?
Jeg kendte ham fra kampene og vi har talt sammen nogle gange, når vi har mødtes. Han er tæt på sine spillere og taler meget. Han er opmærksom på detaljerne og elsker fodbold, som han taler om hele tiden.

Vil El Clásico kunne give ekstre moral?
Den kan give meget selvtillid. Man kan komme styrket ud af den slags kampe, fordi det er en Clásico, men alt hvad det står for. Du kan måske bringe dig foran i tabellen eller øge forspringet. Jeg tror det kan blive et vigtigt vendepunkt.

Har Real Madrid mistet meget uden Cristiano Ronaldo?
De har mistet målfarlighed. Det kunne man forudse. Og ikke bare mål, for Cristiano Ronaldo tilfører også mange andre ting. En spiller der scorer 50 mål hver sæson, kan du ikke undgå at mærke, når han ikke er der mere. Madrid har rigtig gode spillere, men Cristiano scorede 50 mål pr. sæson.

Hvad synes du om Ronaldo i Juventus?
Han fortsætter som ventet med at score mål. Han elsker at score og det gør han hver eneste dag han spiller.  Han har mange gode kvaliteter som angriber og omsætter det mindste til mål'

Er der brug for mere ro i klubben?
Ja, lige siden januar og indtil nu, har det ene problem fulgt det andet. Vi har brug for ro til at kunne tænke på fodbold, på kampene og på at vokse som hold. Vi skal i hvert fald kunne isolere os fra det, for ellers venter der nogle svære måneder.

Hvordan går det med samspillet med Griezmann?
Vi har en god relation, som jeg har det med alle holdkammeraterne, også udenfor banen. Det vil altid være svært i starten, hvor vi skal lære hinanden at kende og bevæge os rigtigt. Han kommer fra en anden spillestil, så han skal vænne sig til, at spille på en ny måde. Han har også måtte spille til venstre, hvor han ikke føler sig til rette. I de seneste kampe har han dog spillet centralt, hvor der er flere muligheder for afslutninger. Jeg synes det går godt.

Når Luis Suárez at spille mere denne sæson?
Han tørster efter at komme tilbage, men vi må se hvordan det udvikler sig. Vi håber han snart vender tilbage, for han er en utrolig vigtig og afgørende spiller for os. Det har man set i vores seneste kampe, hvor vi virkelig har savnet ham.

Hvordan går det med Ansu Fati?
Han er en meget vigtig spiller og en fantastisk nyhed for klubben og for os andre, men vi skal tage den med ro. Ligesom det skete med mig, skal man ikke give ham et for stort ansvar. Det er også et svært tidspunkt, så det er sværere for ham, end det var for mig, for dengang fungerede spillet. Det vil ikke være godt, at lægge et stort pres på en knægt på 17 år. Han har mange kvaliteter og et kæmpe potentiale, men for hans egen skyld, skal man tage det lidt roligt.

Hvad er dine håb for sæsonen?
At vi lykkes med at vinde noget og at vi præsterer som vi har gjort det siden januar. Vi er på rette vej, men vi skal være tålmodige.

Hvor lang tid, er der tilbage af din karriere?
Årene går og man kan aldrig vide det, men jeg har det godt, bedre end de foregående år og jeg scorer stadig mål. Rent fysisk har jeg det godt.

Bliver du ved til du er 40 år?
Vi må se.

.:FORSIDE:.