fbpx

Ledelsen har sænket lønbudgettet med 130 mio. euro

Peter Vyff - 14.06.23

// Økonomi

Barca er tvunget til at skære i lønbudgettet, hvis kravene for Financial Fair Play skal overholdes. Det er dog allerede lykkes at sænke omkostningerne med 130 mio. euro, men der er fortsat er et stykke vej for at nå i mål.

Catalanernes lønbudget lød i den forgangne sæson på hele 656 mio. euro, og det er derfor ikke underligt, at Barca er havnet i alvorlige økonomiske problemer. Joan Laporta og resten af bestyrelsen har derfor sat sig for, at sænke omkostningerne med hele 200 mio. euro, hvilket også er nødvendigt for at overholde den finansielle plan for det næste års tid.

Artiklen fortsætter under annoncen


Journalisten Ferran Correas fra avisen Sport kunne dertil tilføje, at ledelsen allerede har formået at sænke lønnen med 130 mio. euro, hvilket især skyldes den snarlige afgang af Sergio Busquets og Jordi Alba, samt Gerard Piqués karrierestop og Antoine Griezmanns permanente skifte til Atlético Madrid.

Der skal dog mere til og Barca satser på at spare næsten 50 mio. euro i løn på Samuel Umtiti, Clément Lenglet, Sergiño Dest og Álex Collado, der alle forventes solgt i det kommende transfervindue.

Catalanerne har angiveligt også sat Ansu Fati, Ferran Torres og Franck Kessié på transferlisten, og skulle de blive solgt, så giver det også en større lønbesparelse.

Det er derfor ikke umuligt  at nå i mål med ledelsens ambitioner, selvom der fortsat er meget fodarbejde, der skal gøres. Catalanerne er dog først og fremmest nødsaget til at få solgt en række spillere, således der også frigøres penge til transferbudgettet til de nødvendige forstærkninger..:FORSIDE:.