fbpx
Annonce

La Liga bekræfter: Barca har igen styr på lønbudgettet

FCBARCELONA.DK - 09.09.22

// Økonomi

Barca har fået fuldstændig styr på sin lønsituation! Det er konklusionen efter den oversigt som La Liga har sendt ud med klubbernes lønloft. Her har Barca taget et massivt spring og er nu på niveau med Real Madrid.

Barca er gået fra en løngrænse på -144 mio. euro til intet mindre end 656 mio. euro, altså en forbedring på præcist 800 mio. euro på en enkelt sæson, svarende til 6 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen


Sidste sæson havde Barca et negativt lønloft på grund af de massivt faldende indtægter. Det gav store problemer med at hente nye spillere, for hver gang de ville øge lønudgiften med 1 euro, skulle der spares 4 euro på andre spillere.

Lønloftets størrelse afhænger af hvor høje klubbens indtægter er og derfor var løsningen at skabe nye indtægter denne sommer. Det er sket ved at sælge næsten halvdelen af produktionsselskabet Barca Studios samt nogle af tv-rettighederne. Også nogle nye sponsorater, blandt dem Spotify, har hjulpet til.

Disse indtægter er årsagen til, at Barcas nye lønloft nu lyder på 656 mio. euro, hvilket er meget tæt på Real Madrids 683 mio. euro. Herfra er der et pænt spring ned til klubben med det tredjehøjeste lønloft, der er Atlético Madrid med 341 mio. euro.

At Barca har taget dette massive spring er en stor sejr for præsident Joan Laporta og den øvrige ledelse, for de har kæmpet en hård kamp for at rette økonomien op samtidig med, at holdet skulle forstærkes markant.

Den manøvre må siges at være lykkes og det er nu op til træner Xavi Hernández og hans spillere at kvittere med gode præstationer og resultater.

.:FORSIDE:.