fbpx
Annonce

Joan Laporta: '2022 har været et hårdt år'

FCBARCELONA.DK - 23.12.22

// Joan Laporta

Præsident Joan Laporta har givet et langt interview til catalanske medier, hvor han både kigger tilbage på 2022 og frem mod hvad der venter. Her kom Barca-præsidenten omkring mange forskellige emner.

Her er nogle af de emner som Laporta kommenterede til aviserne Sport og Mundo Deportivo:

Samlet balance for 2022:
'Det har været et hårdt år, med en proces med en genrejsning og et hold der hele tiden bliver bedre. Vi er helt rolige omkring at dette hold kan aspirere til titler. Glæden vil indfinde sig med titlerne. Vores økonomiske situation var meget svær, men nu har vi gælden under kontrol og det er vigtigt. Vi får tilpasset lønomkostningerne, så vi er på rette vej, men det er stadig meget som skal gøres'.

Et højdepunkt fra 2022:
'Det er at vores stadion igen blev fyldt. Det var ikke sket nogle år, specielt på grund af pandemien. Det betyder meget at både vores mænd og kvinder kan fylde vores stadion, med flere end 90.000 tilskuere. Det viser at vi har genfundet glæden'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Kan Barca hente Messi tilbage?
'Det er indlysende, at jeg gerne vil have ham tilbage en dag. Det ville være fantastisk, men vi må ikke skabe forhåbninger, for han spiller for PSG og har kontrakt med dem. Han har lige vundet VM og vi er meget glade på hans vegne. Jeg ønsker ikke at skabe forhåbninger, for det bliver meget svært. For os vil han altid være den bedste nogensinde og jeg er sikker på, at hans hjerte tilhører Barca. Jeg vil gerne have han kommer tilbage, men vi må se'.

Ombygningen af Camp Nou:
'Det bliver en arkitektonisk perle og et meget vigtigt øjeblik. Vi skal være opmærksomme på, at det kan drive en transformation af klubben. Vi kan godt klare et år uden vores stadion, men så heller ikke mere. Derfor er det vigtigt at tidsplanen holdes'.

Skuffelsen i Champions League:
'Vores eliminering var et hårdt slag. Et rigtig hårdt slag. Nu er prioriteten La Liga og det ved vores træner og spillere. Vi ønsker at vinde ligaen og vi har brug for det. Vi har verdens bedste træner, der er meget engageret i klubben. Jeg føler god opbakning fra ham og hans stab'.

Tilgangen af Lewandowski:
'Han har været med til at få glæden tilbage hos tilhængerne. Han bidrager med professionalisme, erfaring og ansvar. Men der er kommet andre end ham. Koundé nåede til VM-finalen og vi fik også Christensen. Vi håber de får en mere fremtrædende rolle i den anden del af sæsonen, ligesom Dembélé og Raphinha'.

Hector Belleríns situation:
'Han er kommet sig og vi tror på, at han kan få en god anden halvdel af sæsonen. Jeg håber han finder niveauet. Vi er meget tilfredse med det hold vi har'.

Kan Frenkie de Jong blive solgt?
'Vi har aldrig ønsket at sælge ham. Han er en af nøglespillerne på holdet'.

Kommer der forstærkninger til januar?
'Der er ikke noget der tyder på, at der kommer nye til. Vi gjorde arbejdet i sommer og vi fortsætter derfra. Vi håber at spillere der har været skadet, kan spille en hovedrolle, som f.eks. Ansu Fati. Vi har en god trup og jeg tror vi kan nå vores mål'.

Sergio Busquets fremtid:
'Vi taler om en Barca-legende. Xavi regner med ham og er tilhænger af, at han fortsætter. Man siger at han har tilbud fra MSL, men vi ønsker han bliver her. Vi håber han fortsætter sæsonen ud, men det er ham der bestemmer. Alle ønsker at han bliver'.



.:FORSIDE:.