fbpx
Annonce

Indblik: Historien om Franck Kessié

Simon Arun Vrábel - 06.07.22

// Franck Kessié

Endeligt er det blevet offentliggjort at Franck Kessié kan trække i blaugrana fra den kommende sæson. Vi kigger derfor nærmere på den stærke midtbanedynamos fortid for at få et indblik i hvilken spiller Xavi har fået til rådighed.

Selvom det har været en offentlig hemmelighed i snart mange måneder, så var det en lettelse da Barca endeligt kunne bekræfte at Franck Kessié er Barca-spiller fra den kommende sæson.

Artiklen fortsætter under annoncen


Modsat mange af de europæiske fodboldspillere, havde Franck Kessié ikke muligheden for at spille fodbold før han fyldte 10 år. Årsagen var, at der var borgerkrig i Elfenbenskysten hvor Kessié voksede op og det var derfor først syv år senere han for første gang fik muligheden for at vise sig frem på den store scene. I 2013 deltog Kessié nemlig med U17-holdet for Elfenbenskysten i VM og det var hér at omverdenen første gang fik øje på hans talent. Som resultat af hans flotte præstationer under slutrunden købte italienske Atalanta ham fra hans daværende klub, Stella Club for blot 300.000 euro svarende til lidt over to millioner danske kroner.

Kort efter sin ankomst til Atalanta blev han dog udlejet til Cesena fra den italienske Serie B for at få mere spilletid men også i Serie B klubben var der udfordringer. Kessié ankom nemlig som klubbens femte centrale forsvarsspiller, men under det tidligere VM havde han vist så gode takter længere fremme på banen, at den daværende træner, Massimo Drago, valgte at prøve ivorianeren af på den centrale midtbane og det satte for alvor skub i hans udvikling.

Kessié udviklede sig med eksplosiv fart og hans kvaliteter både som defensiv midtbanespiller og i det opbyggende spil gjorde ham yderst værdifuld. Hans retur til Atalanta blev derfor også meget kort, for AC Milan havde også fået øjnene op for Kessié og derfor gik turen videre til den italienske storby. Efter to succesfulde sæsoner valgte AC Milan at købe ivorianeren for 30 millioner euro hvor Kessié endte med at spille 223 kampe.

I alt har Franck Kessié spillet 163 kampe som central midtbanespiller og 116 kampe som defensiv midtbanespiller og det er derfor bemærkelsesværdigt at han står noteret for 46 mål og 22 assist. Dertil har Kessié spillet 58 kampe for Elfenbenskystens landshold så der er tale om en spiller med en solid erfaring på trods af sine blot 25 år.

Man kan derfor tale om at Xavi har fået god værdi for pengene og et stærkt alternativ til de små men teknisk dygtige Gavi og Pedri for hvad Kessié mangler i teknik, tilbyder han i hårdt arbejde og fysik, hvor han med sine 1,83 meter kommer til at stå stærkt på den catalanske midtbane.

 

.:FORSIDE:.