fbpx
Annonce

Hvad siger Aubameyang til Lewandowskis ankomst?

Simon Arun Vrábel - 21.07.22

// Aubameyang // Robert Lewandowski

Allerede da Lewandowski første gang mødte sine nye holdkammerater begyndte spekulationerne om, hvordan Aubameyang ville håndtere polakkens ankomst. De to er direkte konkurrenter om pladsen forrest i angrebet og Lewandowskis ankomst kan derfor påvirke Aubameyangs fremtid.

Selvom der ikke har været andet end positive gloser, håndtryk og kram imellem de to angrebskollegaere Aubameyang og Lewandowski, så må førstnævnte alligevel have ærgret sig en smule ,for der er ingen tvivl om, at Lewandowski er Xavis absolutte førstevalg centralt i angrebet. Spørgsmålet er så hvordan Aubameyang vil håndtere situationen og her er der tre muligheder. Ingen af disse indbefatter dog, at den ellers teknisk dygtige angriber fra Gabon sætter sig på bænken i det meste af sæsonen.

Den første mulighed er, at Aubameyang accepterer at rykke ud på kanten, selvom det ikke er hans favoritposition. Under sin præsentation blev ’Auba’ endda spurgt, om han kunne finde på at spille på én af de to kanter, da den engelske presse husker flere uofficielle konfrontationer med angriberens tidligere træner i Arsenal, Mikel Arteta. Aubameyang afviste ikke muligheden dengang og nu ser den mulighed pludselig realistisk ud. Aubameyang kan nemlig med sin hurtighed rykke ind i banen og på den måde skabe yderligere plads til Lewandowski på midten.

Artiklen fortsætter under annoncen


Hvis det skulle være en mulighed, vil det være mest realistisk, at Aubameyang bruges på højrekanten, hvor han er væsentligt hurtigere end Ansu Fati og Ferran Torres. Alternativerne på højrekanten er nemlig Dembélé og Raphinha og dem er han næppe hurtigere end.

Den anden mulighed er, at Aubameyang vil blive brugt som hyppig indskifter for Lewandowski i løbet af den lange sæson, som venter forude. Frem for at sidde på bænken i flere kampe og give polakken fuld spilletid kunne en aftale imellem Xavi og de to angribere være en model, hvor begge angribere får spilletid i kampene for på den måde at kunne aflaste hinanden. Begge spillere er vel og mærket midt i trediverne og har derfor brug for ikke at overbelaste kroppen unødvendigt.

Den sidste mulighed er, at Aubameyang presser klubben til at lade ham drage ud på et lån til et sted hvor han kan være fast starter. Selvom ’Auba’ har kontrakt med catalanerne frem til 2026 er den sidste mulighed dog næppe realistisk, for det har været et klart mål for Xavi at have to dygtige spillere på hver position. Hvis Aubameyang forlader klubben vil der mangle en erstatning for Lewandowski hvis polakken skulle have brug for en pause eller blive skadet.

Som altid er det dog præstationerne på banen, som er afgørende for enhver fodboldspiller, så Xavi håber helt sikkert, at Aubameyang kommer til at kæmpe for sin plads. Det vil betyde to toptændte angribere og dermed mange mål til catalanerne.

.:FORSIDE:.