fbpx

Englands rigeste mand ville købe 50% af Barca

FCBARCELONA.DK - 01.07.23

// Økonomi

Det er ingen hemmelighed, at Barca var ude i tovene, da Joan Laporta overtog ansvaret for klubben. Nu afslører rigmanden Sir James Ratcliffe, at han var i dialog med klubben om at købe 50% af Barca, men at Laporta takkede nej.

Barca jagtede penge i kampen for overlevelse, da Laporta havde vundet præsidentvalget i november 2020 og dermed overtog ansvaret for en klub i massiv økonomisk krise. Alle sten blev vendt og nu bliver det afsløret, at en Englands angiveligt rigeste mand var klar med rigtig mange penge.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det drejer sig om Sir James Ratcliffe, der har fortalt sin historie til avisen The Times. 'Vi havde nogle interessante samtaler med Barca og vi sagde til dem, at i stedet for at sælge ud af deres aktiver, ville vi betale dem mellem 2 og 3 milliarder euro for ombygningen af Camp Nou og desuden købe 50% af klubben' indleder han.

'Vi var samtidig klar til at underskrive en erklæring om, at vi aldrig ville sælge klubben, men Barca afslog vores forslag, fordi de tilhører medlemmerne. Det forslag kunne de ikke præsentere for medlemmerne, selvom den vej de har valgt, er en katastrofe. Deres mandat er kortvarigt, for om fem år skubber de lorten videre til nogle andre' kom det bramfrit fra Ratcliffe.

'Nu har de i stedet solgt dele af deres tv-rettigheder og merchandise til en amerikansk fond i 25 år, så nu har de en god del penge som de kan smide væk' afslutter Sir James Ratcliffe.

Præsident Joan Laporta har ved gentagne lejligheder slået fast, at så længe han er præsident, vil Barca tilhøre de cirka 160.000 medlemmer og det løfte levede han altså op til, da han afslog tilbuddet fra Ratcliffe.

Nu er der meldinger om, at Sir James Ratcliffe i stedet forsøger at købe sig ind i Manchester United..:FORSIDE:.