fbpx
Annonce

Barcas interesse i Raphinha er et større puslespil

Simon Arun Vrábel - 07.05.22

// Raphinha

Barcas interesse i Raphinha fra Leeds United afhænger af mange forskellige faktorer så som Leeds overlevelse i Premier League, Dembélés forlængelse og om klubben vælger at udløse købsoptionen på Adama Traoré.

Brasilianske Raphael Dias Belloli, også blot kaldet Raphinha, har taget England med storm siden han ankom til Leeds United fra franske Stade Rennais for to år siden. De mange flotte præstationer har gjort den 25-årige angriber interessant for flere klubber, heriblandt Barca. Der er dog flere ting i et større puslespil som skal gå op i en højere enhed før Barca vil afgive et konkret bud.

Leeds kæmper i øjeblikket for overlevelse i Premier League og med fire kampe tilbage og kun to point ned til nedrykningsstregen kan alt ske. Udfaldet heraf er yderst relevant for Barca, for hvis englængerne overlever, vil prisen på brasilianeren ifølge Mundo Deportivo lyde på cirka 40 millioner euro. Skulle det omvendt ske, at Leeds må en tur ned i The Championship, som er den næstbedste engelske række, skulle Raphinha angiveligt have en frikøbsklausul på kun 25 millioner euro. De seneste rygter går på, at Barca er ved at forberede et tilbud til englænderne, som er en smule over dette beløb, for at sikre sig forkøbsretten på den unge brasilianer.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Oprindeligt rettede Barca blikket imod Raphinha som et alternativ til Dembélé, hvis fremtid forsat er uvis. Barca har derfor fulgt den 25-årige angriber i en længere periode og med prisen og hans kvaliteter taget i betragtning lyder de seneste meldinger nu på, at den sportslige ledelse ikke anser det som urealistisk at sende et tilbud nordpå selv hvis Dembélé forlænger sit ophold på Camp Nou. Raphinha har nemlig mange af de kvaliteter, som Xavi ønsker i en kantspiller, og med 10 mål og 3 assist fordelt på 32 kampe i denne sæson virker det som en god investering.

Tidligere på sæsonen valgte Barca at leje Adama Traoré for at give Xavi flere alternativer i angrebet og med i aftalen fulgte en købsoption. Det har tidligere været spekulationer om, hvor vidt Barca har villet benytte denne option, men med de seneste gode præstationer fra Dembélé er Adama blevet skubbet i baggrunden. Som situationen ser ud nu, ønsker Barca derfor – i stedet for Adama – at hente Raphinha til Camp Nou som alternativ til højresiden.

Der er derfor mange brikker i et større puslespil som skal gå op i en højere enhed. Raphinha selv er angiveligt glad for interessen fra Barca og vil gerne skifte til en større adresse, men for nuværende må han væbne sig med tålmodighed og se, hvordan tingene udvikler sig i de to klubber.

.:FORSIDE:.