fbpx
Annonce

Barca skylder over 200 mio. euro for spillerkøb

Peter Vyff - 11.10.23

// transfer

Selvom Barca har haft store problemer med økonomien, har det ikke forhindret dem i at handle på transfermarkedet. Det har dog haft sin pris, da Barca på nuværende tidspunkt skylder mere end 200 mio. euro for købte spillere.

Catalanerne har over de sidste par sæsoner opbygget en stor gæld til en række europæiske klubber for både spillerkøb og lån. Det rapporterer den catalanske avis ARA, der har forsøgt at opsummere Barcas gæld for spillerkøb på i alt 210 mio. euro.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ifølge avisen skal Barca i denne sæson betale knap 90 mio. euro til hold som Ajax Amsterdam, Manchester City, Leeds United, Bayern München og Sevilla. Catalanernes langfristede gæld beløber sig til 120 mio. euro, og omhandler mange af de tidligere nævnte klubber.

Ledelsen har modsat 89 mio. euro, tilgode fra spillersalg og det understreger den økonomiske krise som Barca har befundet sig i de sidste par sæsoner. Og rystende er det samtidig også at læse at flere af de spillere, som catalanerne skylder penge for, slet ikke er i klubben længere.

Det drejer sig blandt andet om Neto Murara, Jean-Claire Todibo, Emerson Royal, Junior Firpo og Miralem Pjanic. Det er alle spillere, der blev hentet under den tidligere præsident Josep Maria Bartomeus styre, men størstedelen af den optagede gæld har Joan Laporta dog stået for.

Barca skylder nemlig sammenlagt 168 mio. euro for købene af Raphinha, Ferran Torres, Robert Lewandowski og Jules Koundé, som alle er foretaget under den nuværende præsident. Det er dog langt fra unormalt at klubberne skylder hinanden penge for større transfers, men det viser vanskelige situation som catalanerne befinder sig i..:FORSIDE:.