fbpx
Annonce

Barca præsenterede blodrødt regnskab i dag

Anders Lang Jensen - 06.10.21

// Økonomi

Barca præsenterede onsdag regnskabet for 2020/21-sæsonen, og det er desværre ikke overraskende med blodrøde tal på bundlinjen. Tabet lyder på 481 millioner euro, og klubben har nu et stort arbejde foran sig.

Administrerende direktør i Barca, Ferran Reverter, har fremlagt de økonomiske regnskaber, og han gør det klart, hvor dårlig en forfatning klubben blev afleveret i tilbage i marts efter den tidligere præsident Josep Maria Bartomeu.

'I marts var egenkapitalen negativ. Havde vi været et børsnoteret selskab, var vi gået konkurs og blevet opløst. Vi havde ingen pengestrøm, så det var svært for os at betale lønninger. Gæld og fremtidige forpligtelser er på 1,35 milliarder euro, så vi skulle hurtigt finde en refinansiering' kom det fra Ferran Reverter ifølge Mundo Deportivo.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Gælden steg fra 2017 til marts 2021 med mere end 500 millioner euro, og underskuddet blev aldrig godkendt af klubbens generalforsamling. Uden de beslutninger, som bestyrelsen har foretaget, ville vores lønudgifter være på 108 procent af indtægterne. Det svarer til 835 millioner euro' fortsatte han.

Noget den sportslige ledelse har arbejdet intenst med, og stadig gør det, er at sænke spillertruppens lønudgifter. Flere spillere har tjent store summer, og det vises tydeligt i perioden 2017-2021, som direktøren gør det klart. 'I løbet af fire år var der fire spillere, der tjente 1,4 milliarder euro. Det er 300 millioner euro pr. sæson for bare fire spillere', sagde Reverter videre, uden at nævne navne.

Den administrerende direktør forklarede desuden, at han trods tallene er optimistisk for klubbens fremtid. Nøglen kan være at tilknytte investorer udefra, som kan hjælpe klubben rent økonomisk.

.:FORSIDE:.