fbpx
Annonce

Barca møder et Bayern-mandskab i modgang

Simon Arun Vrábel - 13.09.22

// Champions League // Bayern München

Historisk set har Barca det svært imod Bayern München, men de seneste kampe giver catalanene håb om et godt resultat, når anden runde af dette års Champions League gruppespil spilles på Allianz Arena.

Det var én af de absolut værst tænkelige modstandere, som kom op af bowlen, da Barca trak tyske Bayern München. Historikken imod sydtyskerne er alt andet end mindeværdig, men sæsonstarten for Barca giver dog bund for optimisme.

Barca har mødt Bayern München ni gange siden 2010 og her er det kun blevet til to sejre og én uafgjort imens de resterende seks kampe har endt med nederlag, hvilket er sket både på ude og hjemmebane. I løbet af de seneste fem kampe har man kun scoret syv gange imod tyskerne, men deres målscore ser noget anderledes ud, blandt andet på grund af det forfærdelige 2-8 resultat i sommeren 2020. Den samlede målscorer hedder derfor 7-17 i tyskernes favør.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


I år er tredje år i træk, at Barca skal møde Bayern i Champions League og det var i 2020, at det historiske nederlag kom på hjemmebane efter et ellers godkendt nederlag på 3-2 i Tyskland. Sidste år tabte catalanerne begge kampe med 3-0, så det er ikke i historiebøgerne man skal finde optimismen forud for de to storklubbers møde. Kigger man i stedet på, hvordan de to klubber har begyndt den indeværende sæson, er der stor forskel.

Imens Barca har vundet deres sidste fire kampe og endda i overbevisende stil, så har Julian Nagelsmanns tropper gået fra en flyvende sæsonstart til en skuffende uafgjorte resultater i de seneste tre kampe. Tyskerne startede med at vinde 5-3 over RB Leipzig i den tyske Super Cup og efterfølgende vandt man 1-6 over Eintracht Frankfurt og 0-7 over Bochum. Herfra er det dog kun gået ned af bakke og Bayern München har ikke vundet i de seneste tre kampe, men i stedet spillet 1-1, 1-1 og 2-2 med Borussia Mönchengladbach, Union Berlin og Stuttgart.

Det er således et frustreret tysk mandskab, som ikke kan få tingene til at hænge sammen, som møder et sprudlende catalansk mandskab, som mere end nogen anden klub hungrer efter igen at vise sig frem på den allerstørste fodboldscene. Kampen fløjtes i gang kl. 21.00 på Allianz Arena i Tyskland og vises på TV3+.

.:FORSIDE:.