fbpx
Annonce

Barca lancerer ny dokumentar om klubbens nye æra

Simon Arun Vrábel - 21.12.22

// FC Barcelona

Barca har netop offentliggjort en helt ny dokumentarserie på Amazon Prime på fem afsnit som omhandler den omstrukturering klubben har gennemgået siden Joan Laporta blev præsident i klubben sidste år.

Dokumentarserien har fået titlen 'FC Barcelona, en ny æra', der i fem kapitler af 30 minutter gennemgår klubbens forvandling fra den skæbnesvangre 2-8 fadæse mod Bayern i Lissabon til nutiden. Serien er instrueret af Marc Pons og produceret af Barça Studios og Telefónica Broadcast Services.

Præsentationen af dokumentaren blev ledet af Joan Laporta, som var omgivet af flere medlemmerne af bestyrelsen, og det var derfor en stolt præsident, som udtalte sig til den fremmødte presse.

'Jeg vil fremhæve tre fakta i denne dokumentarserie; den økonomiske genopretning af Barca, den institutionelle genopretning af virksomheden og genopbygningen af førsteholdet. Uden de økonomiske investeringer, der har reddet klubben og bevaret ejerskabsmodellen, kunne denne genopbygning ikke være begyndt. Uden spillerne og uden deres talent, er det umuligt at gøre. I er hovedpersonerne i denne genopbygning' sagde Laporta.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Jeg er sikker på, at det bliver en ny og pragtfuld æra. Der er entusiasme, talent og en træner, der er forbundet med godt spil og sejre. I de senere år er der blevet truffet vidtrækkende beslutninger, lederskabet er blevet fornyet og selvom det har været svært, så er vi nu på rette vej. Glæden er tilbage i Barca' fortsatte den stolte klubpræsident, Laporta.

Xavi Hernández er en af hovedpersonerne i dokumentaren og han ankom til arrangementet ledsaget af Jordi Cruyff, Barcas sportsdirektør, samt flere af førsteholdsspillerne, heriblandt Ansu Fati og Pedri. Cheftræneren udtalte sig også om dokumentaren foran den fremmødte presse.

'Serien er meget god. Barca-fans og fodboldfans vil kunne lide den. Det er ting, som normalt ikke ses, som sker i omklædningsrummet. Samtaler, øjeblikke af glæde, andre af skuffelse. Lad os håbe, det er en ny æra' sagde Xavi ved ankomsten.

Til arrangementet kunne deltagerne se det fjerde afsnit i seiren, som indeholder endnu uset materiale, hvor ét af højdepunkterne er El Clásico på Santiago Bernabéu i sidste sæson, som Barca endte med at vinde med 0-4. Billeder af fejringen i omklædningsrummet vises og også den tale, som Xavi holdt før kampen på hotellet, bliver vist. Her kan man blandt andet se Xavi instruere Araújo i, hvordan han skal markere Vinicius Jr.

Dokumentaten gennemgår generelt mange af de begivenheder, der har præget Barca i de seneste år. Luis Suárez farvel, skaden til Ansu Fati, Messis afgang, fyringen af Koeman, ansættelsen af Xavi, Dembélé-sagaen og planlægningen af den igangværende sæson.

Dokumenaten kan ses på Amazon Prime Video fra den 28. december.

.:FORSIDE:.