fbpx
Annonce

Avis: Enten Koundé eller Christensen skal sælges

FCBARCELONA.DK - 25.12.23

// Andreas Christensen // Jules Koundé

Barca kæmper stadig en kamp med at overholde lønreglerne i La Liga og det ændrer sig ikke til sommer. Det får angiveligt klubbens ledelse til at overveje at skabe indtægter ved at sælge endte Koundé eller Andreas Christensen.

Selvom man kun er halvejs på sæsonen, er sportsdirektør Deco og den øvrige sportslige ledelse allerede i gang med planlægningen af sommerens transfervindue. Her bliver det endnu en gang økonomien der kommer til at skabe rammerne for hvad der er muligt.

Ifølge avisen Sport har Xavi bedt Deco om et centralt forsvar på fire spillere til næste sæson, hvoraf to af dem skal være venstrebenet. I dag er det kun Iñigo Martínez der bruger venstre ben som sit foretrukne.

Artiklen fortsætter under annoncen


Planen skulle være at hente Chadi Riad hjem fra lejeaftalen i Betis. Spanieren med marrokansk baggrund gør det godt i Betis og hans lønforventninger vil samtidig ligge i den lave ende. Med sine 20 år vil han være en god gardering for Iñigo Martínez.

Dermed skal Deco skaffe sig af med én af de tre højrebenene forsvarsspillere, Araujo, Koundé eller Christensen. Ronald Araujo er urørlig, selvom han nok er den af de tre, der kan indbringe den største transfersum. Xavi vil dog ikke af med Araujo, så valget ser ud til at stå mellem Koundé og Christensen.

Hvem af de to der trækker det korteste strå til sommer, vil afhænge af to ting. Dels præstationerne resten af sæson, dels hvad der kommer af tilbud fra andre klubber.

Ud fra et økonomisk synspunkt ligner Andreas Christensen det mest oplagte salgsemne. Barca hentede ham gratis i Chelsea og dermed vil enhver transfersum være et rent overskud, mens klubben måtte betale 50 mio. euro for Jules Koundé, et beløb de næppe får tilbage for franskmanden nu.

Xavi er meget begejstret for Iñigo Martínez, selvom baskeren har været en del skadet i sin første sæson i klubben og da han samtidig er venstrebenet, bliver han ikke solgt til sommer.

Det kan derfor meget vel være, at Andreas Christensen er i gang med sin sidste sæson i Barca-trøjen. Hans kontrakt løber til 2026, men interessen fra Premier League skulle være stor, så det bliver næppe svært at finde en ny klub på et højt niveau til danskeren.



.:FORSIDE:.