// Valencia

FC Barcelona: Ter Stegen, Umtiti, Piqué, Sergi Roberto, Alba, Busquets, De Jong (Rakitic 84’), Arthur (Vidal 56’), Ansu Fati (Collado 84’), Messi, Griezmann

Bænk: Iñaki Peña, Semedo, Junior, Lenglet, Vidal, Rakitic og Collado

Mål: 1-0 Alba, selvmål (47’), 2-0 Maxi Gómez (76’)

Barca var på besøg på Mestalla til opgøret mod Valencia i ligaens 21. runde. Her vendte Messi, Piqué og Busquets tilbage til holdet, efter at være blevet sparet i pokalkampen mod Ibiza. Det var således stærkest mulige opstilling som catalanerne indledte kampen med.

Barca lagde ud i noget der lignede en 3-4-3 opstilling, med Alba rykket længere frem på banen og med Sergi Roberto, Piqué og Umtiti bagerst. Barca satte sig spillet, men uden at få noget ud af det, dog blev Valencia holdt på egen banehalvdel. Der skulle 10 minutter inden hjemmeholdet for første gang nærmere sig Barcas felt og her bragte Piqué sig i uheldig fokus. Først lavede han skidt clearing og da han ville redde situationen, begik han et klodset straffespark. Det tog Maxi Gómez sig af, men Ter Stegen kom ud i fuld længde med en vigtig redning.

Barca havde bolden klart mest, men der manglede ideer og når Messi forsøgte noget på egen hånd, blev bolden pillet fra ham. I stedet var det tæt på et klokkeklart selvmål af Barca i det 18. minut, da Sergi Roberto headede et indlæg ned på Piqués skinneben, men Ter Stegen fik afværget på selve målstregen. Her var heldet virkelig med Barca. Det catalanske spil fortsatte i et for lavt tempo og uden de temposkift som man ellers kender så godt. Hverken Fati eller Griezmann havde held med deres aktioner, så det var et tandløst Barca-mandskab man så på Mestalla.

Der skulle gå en lille halv time inden at Barca afsluttede for første gang, da Messi sendte et frispark et stykke over mål. Et par minutter efter var Valencia uhyre tæt på igen, da Maxi Gómez sendte et brag af et skud af sted. Ter Stegen fik hånden på bolden, der tog undersiden af overliggeren. Der blev afsluttet på returbolden, men også her var tyskeren på plads. Her viste Ter Stegen endnu en gang sin store betydning for holdet.

I det 35. minut fik Barca et nyt frispark et stykke udenfor feltet, men her sendte Messi bolden lige i favnen på målmanden. Barca fik lidt mere fart i bolden i halvlegens sidste minutter og var tæt på at skabe noget farligt, men afsluttet blev der ikke. Det blev derfor ved 0-0 ved pausen og det kunne Barca kun være mere end tilfredse med, efter skuffende 45 minutter.

Barca lagde godt ud efter pausen ved at skabe en stor mulighed til Fati, men hans skud strøg tæt forbi mål. Minuttet efter kom hjemmeholdets 1-0 scoring, da bolden endte hos Maxi Gómez i feltet. Hans afsluttede og bolden ramte Alba på hoften og skiftede retning, så Ter Stegen var chanceløs inde i målet. Kort efter valgte Setién at tage Arthur ud til fordel for Arturo Vidal. Det satte lidt mere fart i det catalanske spil og det var netop Vidal der satte Messi op til en mulighed efter en time, men også her gik bolden tæt forbi.

Barca holdt det gode tempo i spillet, der nu var langt mere målsøgende end i første halvleg. Valencia var presset tilbage og midt i halvlegen forsøgte Messi sig igen, men denne gang med et skud der gik over mål. Blot et par minutter senere var argentineren på spil igen, da Griezmann lagde en høj bolden i feltet, men Messis hovedstød gik lige forbi. Barca holdt fast i et klart overtag og et kvarter før tid fik de frispark lige udenfor feltet. Her sendte Messi bolden over muren, men keeperen hev en flot redning frem og forhindrede en scoring.

Det begyndte at trække op til en udligning, men i stedet gjorde Valencia det til 2-0 på en omstilling, hvor Barcas forsvar blev spillet helt tyndt. Maxi Gómez kom fri og havde masser af tid og plads. Det takkede han for ved sikkert at sende bolden i nettet. Få minutter efter troede tilskuerne på Mestalla at der blev scoret igen, men Paulistas mål blev annulleret for et frispark mod Busquets. Med fem minutter tilbage kom Collado og Rakitic ind i stedet for Fati og De Jong, men det ændrede ikke det store. Barca forsøgte at presse på til sidst, men de var aldrig rigtig tæt på, at kunne skabe spænding om resultatet.

Det sluttede derved med en fortjent sejr til Valencia på 2-0 og såvel resultat som indsats må have givet Quique Setién noget at tænke over, efter hans tredje kamp som Barca-træner.