// Getafe

FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto (Puig 87’), Piqué, Lenglet, Dest, Busquets, De Jong (Trincao 80’), Pedri (Coutinho 61’), Dembélé (Fati 61’), Griezmann (Braithwaite 80’), Messi

Bænk: Iñaki Peña, Arnau Tenas, Araujo, Aleñá, Pjanic, Braithwaite, Riqui Puig, Coutinho, Trincao, Ansu Fati, Junior og Mingueza.

Mål: 1-0 Mata, straffespark (57’)

Efter to ugers landskampspause tog Barca på besøg hos Getafe i den spanske hovedstad. Der overraskede Koeman ved at have Pedri og Dembélé med fra start på bekostning af Coutinho og Fati. Lige inden Barcas kamp havde Real Madrid tabt til oprykkerne fra Cádiz og det betød, at Barca med en sejr ville tage førstepladsen i tabellen.

Barca lagde ud med at have bolden og det så ud til at Getafe ville spille afventende, men det ændrede sig hurtigt. De gik i stedet op i et højt pres og det gav tydeligvis Barca store problemer med kombinationerne. De med mange bolde væk og der var slet ikke rytme i spillet. Getafe kom til et par dødbolde og forsøgte også med omstillinger, men der blev ikke afsluttet fra nogle af siderne det første kvarter.

Kampens første forsøg på mål kom i det i 18. minut, hvor endnu et boldtab af Barca gav Getafe en åben mulighed, men afslutningen sad lige i handskerne på Neto. Et par minutter efter var det Barca der var farlige for første gang. Efter godt forarbejde af Pedri og Dest endte bolden hos Messi, men han måtte se den tage stolpen. Det blev gået til vaflerne i nærkampene fra begge sider og det gav et par advarsler til begge hold. Efter en halv time fik Barca sat en god omstilling op, hvor Pedri spillede Griezmann komplet fri foran mål, men han brændte fælt med et skud over mål. Her blev franskmandens problemer i Barca virkelig udstillet.

Presset var langsomt gået ud af Getafes spil og Barca fik mere ro til de velkendte kombinationer, men det var ikke meget der kom ud af det. I det 40. minut blev Messi brutalt nedlagt af en albue lige udenfor feltet, men helt uforståeligt kom der ikke engang et gult kort op af dommerens lomme. Messi tog selv frisparket, men det tog keeperen sig let af. Mere skete der ikke i en intens første halvleg, der havde budt på masser af afbrydelser og få afslutninger.

Billedet fortsatte uændret fra anden halvlegs start, med et Barca-mandskab der havde mere end svært ved at få spillet til at hænge sammen. Nærkampene blev som oftest tabt og for mange pasninger missede. Messi så man ikke meget til og der manglede fortsat ideer i det catalanske spil. Efter en lille time kom der dramatik, da De Jong begik et meget klodset straffespark i en ellers ufarlig situation. Det takkede Mata for ved sikkert at bringe hjemmeholdet foran.

Det reagerede Koeman på ved at sende Coutinho og Fati på banen i stedet for Pedri og Dembélé. Sidstnævnte havde nærmest ikke sat en fod rigtigt i den time han var på banen. Fati fik hurtigt sat lidt mere fart i Barcas spil og han havde også et udmærket forsøg, der gik forbi mål. Getafes defensiv stod dog godt og Barca evnede ikke at finde de nødvendige huller til at skabe muligheder. Barca satsede fremad banen og det gav mere plads til Getafes omstilllinger. Her kom den tidligere Barca-spiller Cucurella til en afslutning i det 79. minut som Neto sikkert tog sig af. Lige efter sendte Koeman Trincao og Braithwaite på banen i stedet for De Jong og Griezmann. Dermed fik danskeren sine første minutter denne sæson.

Barca satsede alt og det var ved at koste dyrt, da Cucho i det 83. minut kom fri og afsluttede, men Neto fik hånden på bolden så den tog overliggeren. I det 87. minut blev satset endnu mere offensivt, da Puig afløste Sergi Roberto og holdet gik over til et forsvar på tre mand. Få minutter efter var det tæt på at blive straffet, da Cucho fik totalt frit løb mod mål, man han sendte bolden over. Barca satsede alt og i overtiden landede en returbold for fødderne af Messi, men hans skud strøg tæt forbi mål. Lige efter var det endnu tættere på, da Getafes Djene i tæt duel med Braithwaite, headede bolden på egen overligger.

Det blev sidste aktion og dermed vandt Getafe med 1-0 efter en skuffende indsats af Barca, hvor spillet aldrig kom til at fungere.