Referat: FC Barcelona – Paris Saint-Germain 1 - 4

FCBARCELONA.DK - 16.02.21

// PSG // Champions League

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Mingueza 71’), Piqué (Puig 78’), Lenglet, Alba, Busquets (Pjanic 78’), De Jong, Pedri (Trincao 78’), Messi, Griezmann (Braithwaite 85’) og Dembélé.

Bænk: Neto, Junior, Umtiti, Pjanic, Puig, Matheus, Trincao, Braithwaite, Peña og Mingueza

Mål: 1-0 Messi, straffe (28’), 1-1 Mbappé (32’), 1-2 Mbappé (65’) 1-3 Kean (79’), 1-4 Mbappé (86’)

Gerard Piqué vendte tilbage til holdet efter tre måneders skadespause, da Barca mødte PSG i den første af to Champions League ottendedelsfinaler, et opgør hvor franskmændene måtte undvære den lyskeskadede Neymar.

PSG var mest på bolden i de første minutter og det var også dem der afsluttede først med et skud der gik forbi mål. Begge hold passede på i starten og tog ikke de store risici og det betød, at tempoet var noget lavt i indledningen. Der skulle gå næsten et kvarter inden at Barca afsluttede for første gang, da Pedri spillede Griezmann i feltet, men han måtte se Navas i målet afværge. Få minutter efter blev Barcas forsvar fuldstændig splittet, så Icardi stod helt fri, men han afsluttede svagt så Pedri kunne sparke bolden væk, da Ter Stegen var passeret.

PSG var mindst lige så meget på bolden som Barca, men franskmændene virkede farligere i offensiven. Specielt i sin højre side virkede Barcas defensiv sårbar, for Dest havde store problemer med Mbappé. I det 26. minut var der dramatik for her blev De Jong blev nedlagt i feltet. Straffe til Barca og det tog Messi sig usvigeligt sikkert af til en 1-0 scoring. Blot to minutter senere burde Dembélé have fordoblet føringen, da Messi lidt tilfældigt spillede ham fri, men den kæmpe chance blev brændt med en skidt afslutning.

Det blev straffet i det 32. minut, da PSG bød på nogle hurtige pasninger i Barcas felt, hvor Mbappé til sidst trak fri og bankede bolden i nettet til en 1-1 udligning. Blot tre minutter efter var PSG uhyre tæt på igen, men Ter Stegen hev en vigtig redning frem. Barca svarede igen kort efter på en omstilling, hvor Griezmann fik afsluttet, men han måtte se bolden snige sig forbi den ene stolpe. Minuttet kom PSG’s Kean til en god afslutning, men også her stod Ter Stegen hvor han skulle. Halvlegen blev sluttet af med et hovedstød af Icardi, hvor bolden strøg tæt forbi mål.

PSG lagde ud efter pausen med et godt forsøg af Mbappé i det 48. minut, men bolden gik tæt forbi mål. Kort efter var gæsterne farlige igen, da Ter Stegen tog sig af et forsøg fra Kean. Barca havde svært ved at få gang i spillet og de virkede presset, men i det 58. minut fik de frispark udenfor feltet i en god position for Messi, men hans skud ramte muren. Barca kom bedre med og Griezmann kom til en god mulighed, hvor Navas fik afværget.

Det var dog tydeligt at Barca havde store problemer med et velspillende PSG-mandskab og efter 65. minutter måtte hjemmeholdet kapitulere. En bold blev lagt ind foran mål hvor Piqué forsøgte at cleare den, men Mbappé var klar på riposten og gjorde det til 1-2. Få minutter efter var Mbappé på spil igen, da han totalt tørrede Dest og kom fri, men denne gang reddede Ter Stegen. Det varede dog kun to minutter inden at 1-3 målet kom. En dødbold blev sendt ind i feltet, hvor Kean fik lov til at stå helt alene og han takkede ved at pande bolden i nettet. Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere. Lige efter forbarmede Koeman sig over en rundtosset Dest og Mingueza kom på banen i stedet. Barca kunne ikke følge med og spillet fungerede slet ikke. Messi så man intet til og det hele virkede modløst hos catalanerne.

Med 12 minutter tilbage satsede Koeman offensivt med en tredobbelt udskiftning, hvor Trincao, Puig og Pjanic afløste Pedri, Piqué og Busquets. Det betød at De Jong gik ned i forsvaret. Lige efter kunne der være blevet reduceret, da Navas sparkede bolden lige i fødderne på Griezmann tæt foran mål, men den sneg sig forbi stolpenl. Barcas offensive satsning gav PSG mere plads og det udnyttede de til en omstilling i det 86. minut, hvor Mbappé fuldendte sit hattrick med et klassemål, hvor bolden strøg op i målhjørnet. Barca kæmpede i slutfasen for en reducering der kunne skabe et spinkelt håb til returkampen, men den kom ikke. Det endte derved med en ydmygelse efter en kamp, hvor Barca havde været klart overmatchet.