fbpx

Referat: FC Barcelona – Osasuna 4 – 0

FCBARCELONA.DK - 13.03.22

© Getty Images
// Osasuna

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué (Lenglet 62’), Eric García, Alba (Mingueza 79’), Busquets, Pedri (Puig 73’), Gavi, Dembélé, Ferran Torres (Braithwaite 79’), Aubameyang (Memphis 73’)

Bænk: Neto, Arnau Tenas, Dest, Araujo, Lenglet, Mingueza, Frenkie de Jong, Puig, Memphis, Adama, Braithwaite og Luuk de Jong

Mål: 1-0 Ferran Toores, straffe (14’), 2-0 Ferran Torres (21’), 3-0 Aubameyang (27’), 4-0 Puig (75’)

Barca tog imod Osasuna i ligaen og her var der brug for en catalansk sejr, hvis 3. pladsen i tabellen skulle bevares. Xavi valgte at bænke både Araujo og Frenkie de Jong, to spillere der ellers er blandt Barca-trænerens foretrukne.

Osasuna startede kampen afventende med mange mand foran eget felt og dermed var initiativet overladt til Barca. De indledte jagten på huller i forsvarsmuren, men der skulle gå 10 minutter inden den første afslutning, da Dembélé sendte et skud et stykke forbi. Få minutter senere blev Gavi løbet ned bagfra i feltet og dommeren dømte straffe. Det tog Ferran Torres sig af med usvigelig sikkerhed og så var Barca foran 1-0.

Osasuna var meget sjældne gæster på Barcas banehalvdel og det skyldtes ikke mindst, at det catalanske genpres fungerede rigtig godt. Bolden var på Barcas fødder det meste af tiden og det gav udbytte midt i halvlegen. Her lagde Dembélé en fantastisk pasning der bragte Ferran Torres helt fri og han sendte bolden mellem benene på målmanden og i nettet til 2-0. Perfekt start for Barca og Torres. Han var tæt på igen kort efter, men her strøg bolden tæt forbi.

ps5 art


Barca var totalt ovenpå og kombinationerne flød nærmest perfekt. Det så man i det 27. minut, hvor Dembélé stod for endnu et flot oplæg, så Aubameyang kunne ekspedere bolden i nettet til 3-0. Herefter satte Barca tempoet en smule ned, men der var konstant fare på færde. Det så man i det 35. minut, da en Osasuna-spiller var tæt på at score selvmål i en presset situation. Barca fastholdt presset mod et overmatchet Osasuna-mandskab, men uden samme intensitet, så det blev ved 3-0 ved pausen efter en flot første halvleg af Barca.

Anden halvleg blev indledt med en stor fejl af Piqué der skabte en farlig situation tæt foran mål, men Ter Stegen greb godt ind. Barca svarede hurtigt igen med afslutninger af først Dembélé og dernæst Aubameyang, men uden at bolden gik ind. Barca sad fortsat solidt på spillet, uden at Osasuna virkede som nogen alvorlig trussel. I det 55. minut troede tilskuerne på Camp Nou at holdet havde scoret igen, da Piqué fik sendt bolden i nettet, men scoringen blev annulleret for en meget snæver offside. Lige efter blev Piqué afløst af Lenglet.

Barcas opspil fungerede stadig fortrinligt og tilskuerne sad og ventede på næste scoring. Det catalanske spil var konstant målsøgende og publikum på Camp Nou kunne tydeligvis lide hvad de så. I det 69. minut blev der afsluttet igen, da Dembélé trak ind i feltet, men målmanden afværgede til hjørne. Kort efter foretog Xavi en dobbelt udskiftning, hvor Puig og Memphis afløste Pedri og Aubameyang. Den ændring gav straks resultat, for i det 75. minut gjorde netop Puig til 4-0. Han afsluttede først fra kanten af feltet, men målmanden afværgede. Puig var hurtig på riposten og sendte bolden i nettet.

Få minutter senere var der endelig spilletid for Martin Braithwaite, da han og Mingueza afløste Ferran Torres og Jordi Alba. Barca holdt presset på Osasuna, der nu kun kæmpede for at begrænse nederlaget. Det var dog samtidig tydeligt, at der ikke blev satset 100% i alle aktioner fra Barcas side, for kampen var reelt afgjort. I det 88. minut burde Barca have scoret igen, da de kom i overtal, men Memphis missede den sidste pasning der havde bragt Puig totalt fri. Mere skete der ikke i opgøret og Barca vandt fortjent med 4-0 i en kamp, hvor der reelt aldrig var tvivl om udfaldet. 

.:FORSIDE:.