Referat: Athletic Bilbao - FC Barcelona 1 - 0

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Lenglet, Piqué (Umtiti 80'), Alba, Busquets, De Jong, Rakitic (Arthur 69'), Sergi Roberto, Messi og Ansu Fati (Griezmann 57').

Bænk: Iñaki Peña, Arthur, Griezmann, Arturo Vidal, Umtiti, Junior og Collado

Mål: 1-0 Williams (93')

Barca skulle torsdag aften på en svær opgave i kvartfinalen i Copa del Rey, da man på udebane mødte Athletic Bilbao. Quique Setién havde overraskende valgt at starte med både Sergi Roberto og Rakitic inde, mens Arthur, Griezmann og Vidal startede på bænken.

Opgøret startede tempofyldt og med stor tænding. Begge hold forsøgte at angribe og det var i løbet af de første 10 minutter ved at resultere i en Barca-scoring, da Ansu Fati brænde to store chancer. Efter 10 minutter scorede hjemmeholdets Williams efter et hjørnespark, men målet blev korrekt annulleret for offside. Selvom at Barca skabte chancer, så havde catalanerne bestemt ikke kontrol over kampen og de særdeles motiverede baskere.

Med en lille halv time spillet formåede Barca i en periode at sætte sig mere på boldbesiddelsen, mens Bilbao derimod pakkede sig mere sammen. Det gjorde det svært for catalanerne at skabe store chancer, som i stedet fik spillet bolden rundt udenfor hjemmeholdets felt. Baskerne kæmpede sig dog tilbage og blev pludselig mere farlige gennem de sidste 10 minutter af første halvleg, hvor Barca så usikre ud og ikke kunne opbygge spillet. Der blev dog ikke scoret i de første 45 minutter, som endte med 0-0.

Anden halvleg fortsatte præcis lige så jævnbyrdigt som første. Efter 56 minutter var Barca tæt på, da Messi sendte De Jong af sted på en friløber. Hollænderen forsøgte dog at drible målmanden og søgte et straffespark, hvilket udløste et gult kort for film. Efter 57 minutter blev en ellers velspillende Ansu Fati taget ud og ind kom Griezmann.

Efter 65 minutter burde Barca være blevet tildelt et straffespark, da De Jong på bolden blev nedlagt i feltet med en skuldertackling direkte i ryggen. Hverken dommeren eller VAR mente dog, at der var straffe. Efter 69 minutter blev Rakitic taget ud og ind kom Arthur. Han kunne kort efter se Sergi Roberto spille Griezmann helt fri alene foran mål, men franskmandens afslutning blev reddet af keeperen. Kæmpe afbrænder af Griezmann!

Efter 79 minutter måtte Piqué forlade banen med en skade og ind kom i stedet Umtiti. Han kunne efter 88 minutter se Messi med en kæmpe afbrænder i feltet, hvor Bilbao-keeperen igen reddede. Og da alt så ud til at ende i forlænget spilletid gjorde baskerne det grumme ved Barca. Tre minutter inde i overtiden fik Williams ramt et indlæg og rettet bolden i mål. 1-0 til Athletic Bilbao, som afgjorde kampen.

Et hårdt og ufortjent nederlag til Barca, som kæmpede, skabte chancer, men desværre misbrugte adskillige kæmpe muligheder foran mål. Dermed er Barca ude af pokalturneringen.