Osasuna – FC Barcelona 2 - 2

FCBARCELONA.DK - 31.08.19

© Getty Images

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Fati 46’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Sergi Roberto, Rafinha (Arthur 53’), Pérez, Griezmann

Bænk: Iñaki Peña, Wague, Umtiti, Rakitic, Vidal, Arthur og Ansu Fati

Mål: 1-0 Torres (7’), 1-1 Fati (51’), 1-2 Arthur (64’), 2-2 Torres, straffe (81’)

Det var oprykkerne fra Osasuna der lagde græs til, da Barca gæstede El Sadar i ligaens tredje runde. Endnu en gang måtte catalanerne undvære Messi, Suárez og Dembélé og det fik træner Ernesto Valverde til at indlede opgøret med samme formation som i 5-2 sejren over Betis for en uge siden.

Barca kontrollerede spillet de første minutter, men da uret rundede det 7. minut var det hjemmeholdet der kom foran. Lenglet blev tørret på baglinjen og herefter blev bolden sendt ind til en komplet udækket Torres, der med en flot helflugter kanonerede bolden i mål til 1-0 bag en chanceløs Ter Stegen.

Barca fortsatte med at have bolden markant mest, men Osasuna var meget intense i markeringerne og det hæmmede tydeligt det catalanske spil. Bolden blev ofte mistet og selvom den hurtigt kom tilbage på Barca-fødder igen, var der ingen rytme i spillet. Det var svært at finde plads foran Osasunas tætpakkede felt og hverken Rafinha eller Pérez lykkedes med at skabe farlige situationer. Heller ikke Griezmann så man meget tid.

Det var meget varmt på El Sadar og efter en halv time gav dommeren spillerne en tiltrængt drikkepause. Det gav dog ikke Barca flere kræfter, for deres problemer med at skabe noget fortsatte. Osasuna blev bakket godt op af deres tilhængere og defensiven fungerede fint. Man kunne tydeligt mærke frustrationerne hos Barcas spillere over, at intet ville lykkes for dem. Da halvlejen blev fløjtet af havde Barca haft bolden i 70% af tiden, uden at have skabt en eneste afslutning på mål, mens Osasuna kun havde afsluttet den ene gang.

Ernesto Valverde reagerede i pausen ved at sende den blot 16-årige Ansu Fati på banen i stedet for Semedo i en klar offensiv satsning. Det betød at Sergi Roberto rykkede ned som højre back, mens Rafinha trak tilbage på midtbanen. Den ændring skulle vise sig at være en glimrende idé, for i det 51. minut gjorde Fati det til 1-1. Det var Carles Pérez der lagde en høj bold ind i feltet, hvor Fati viste stor fysisk styrke og headede bolden i nettet til hans første scoring for Barca. Fantastisk indhop af det unge talent.

I det 53. minut skiftede Valverde ud igen, da Arthur kom ind i stedet for Rafinha. Barca fortsatte med at sidde på spillet og efter en lille time afsluttede de igen. Det Carles Pérez der forsøgte sig fra feltet, men bolden sad i handskerne på keeperen. Svaret kom minuttet efter fra Osasuna med en god afslutning, som Ter Stegen dog tog sig sikkert af. Kampen var åbnet op, men det var stadig Barca der havde bolden klart mest.

Det gav udbytte i det 54. minut, da bolden efter et par returbolde endte hos den indskiftede Arthur, der sendte et flot skud i nettet til 1-2.  Blot et par minutter efter var det uhyre tæt på en udligning, da Osasunas Brandon fik en helt åben hovedstødschance, men her endte bolden forbi mål. Osasuna kom længere frem på banen og det kogte på El Sadar. Et kvarter før tid afsluttede hjemmeholdet igen, men også her var Ter Stegen på plads. Det var også et par minutter senere, da han i fuld længde afværgede et langskud.

Det kogte på El Sadar og tilskuerne gjorde alt hvad kunne for at bakke deres hold op. Der blev spillet med stor intensitet og det lykkedes for Osasuna at få rykket spillet ned på Barcas banehalvdel i længere perioder. Det gav udbytte 10 minutter før tid, da bolden ramte Piqué på armen i feltet, så dommeren dømte straffe. Det udnyttede Torres sikkert til en 2-2 udligning.

Barca fik på ny rykket spillet ned på Osasunas banehalvdel og to minutter før tid burde de have scoret. Pèrez kom komplet fri i feltet, men i stedet for at spille ind til Griezmann foran det tomme mål, tog han en dribling hvor målmanden fik fat på bolden. Osasuna ville også have sejren og i overtiden sendte de et skud over mål. Mere skete der ikke og Barca måtte nøjes med det ene point i et opgør hvor de havde mulighederne til at hente sejren. 

.:FORSIDE:.