FC Barcelona – Lyon 5 - 1

FCBARCELONA.DK - 13.03.19

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Semedo 83’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Arthur (Vidal 74’), Coutinho (Dembélé 70), Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Semedo, Umtiti, Aleñá, Vidal, Malcom og Dembélé

Mål: 1-0 Messi, straffe (18’), 2-0 Coutinho (31’), 2-1 Tousard (58’), 3-1 Messi (78’), 4-1 Piqué (80’), 5-1 Dembélé (86’)

Det var videre deltagelse i Champions League der var på spil, da Barca og Lyon mødtes på Camp Nou i returkampen i 1/8 finalen. Første opgør i Lyon var endt 0-0, så Barca skulle vinde for at komme til kvartfinalen. Dembélé var tvivlsom til kampen, men blev meldt klar af lægerne, uden dog at være med fra start. Pladsen i front gik i stedet til Coutinho.

Barca satte sig på spillet fra start og det varede ikke længe før det blev farligt, men Messi måtte se Lyons keeper redde i fuld længde i det 4.  minut. Lige efter var det Rakitic der kom til en god mulighed, med her blev skuddet blokeret. Lyon stod det meste af tiden foran eget felt, men i det 10. minut fik de gang i en omstilling, der endte med et skud tæt forbi mål.

Det var dog en enlig svale, for Barca havde godt styr på det franske hold. Der var god fart i bolden og catalanerne søgte konstant at finde huller i gæsternes forsvar. Det lykkedes i det 18. minut, da Suárez blev spillet fri i feltet, hvor han tog et godt træk og blev nedlagt. Straffe til Barca og det tog Messi sig af. Han løftede stille og roligt bolden i nettet i bedste Panenka-stil og så stod det 1-0. Perfekt start på kampen for hjemmeholdet.

Efter par minutter fik Lyon deres anden mulighed i opgøret, da Moussa Dembélé kom til en åben skudchance, men her kom Lenglet ned med en vigtig blokering. Barca fortsatte med at dominere klart og efter en halv time var de tæt på igen, da Suárez afsluttede, men igen var Lyons målmand på plads. Det var han til gengæld ikke et minut senere, da Suárez blev spillet dybt i feltet. Han sendt uselvisk bolden ind til en komplet fri Coutinho, der blot skulle skubbe den over stregen til 2-0.

Lyon virkede rystet og Barca fastholdt et klart overtag. Det gav en ny stor mulighed efter 37. minutter, men Suárez ramte forbi målet. Et par minutter efter var det endnu tættere på, da Messi blev spillet helt fri foran mål, men her fik målmanden hånden på bolden. Den slags chancer plejer argentineren ellers at score på. Barca slap intensiteten i halvlegens sidste minutter, hvor der blev smidt dumme bolde væk og spillet lidt for nonchalant. Det udnyttede Lyon til at komme bedre med, men uden at de for alvor virkede farlige. Det blev dermed ved 2-0 ved pausen efter en god halvleg af Barca.

Barca lagde ud efter pausen med at skabe en kæmpe mulighed, hvor Arthur spillede Messi helt fri. Argentineren vippede bolden over målmanden, men inde på stregen fik en modstander sparket væk. Her burde kampen være blevet lukket. Lyon gik højere på banen og da Barca samtidig fortsatte med at tage lige lovlig let på tingene, var kampen pludselig mere lige. Lyon havde bolden mere og efter en times spil blev der reduceret. Det skete på et hjørnespark hvor Tousard sparkede en clearing i nettet. Dommeren var i tvivl om der var offside, men en VAR-kendelse godkendte scoringen og pludselig var Lyon kun et enkelt mål fra en plads i kvartfinalen.

Lyon havde fået nyt mod og kort efter 2-1 scoringen var de tæt på igen, da Fakir sendte et hårdt skud lige over mål. Lyons satsning gav Barca mere plads og det gav Coutinho en god mulighed midt i halvlegen, men vinklen blev spids og bolden endte i sidenettet. Lige efter blev brasilianeren taget ud og Dembélé kom på banen i stedet. Få minutter senere afløste Vidal Arthur, der havde gjort det godt. Lyon fortsatte sin offensiv og man kunne mærke nervøsiteten på Camp Nou, for Barca virkede ikke til at have helt styr på det.

Derfor var det en enorm lettelse, da Messi i det 78. minut gjorde det til 3-1. Han modtog bolden udenfor feltet, hvor han tørrede to modstandere og afsluttede med højrebenet. Målmanden havde hånden på bolden, men den trillede langsomt over stregen. To minutter efter fik Lyon hjørne og her igangsatte Alba en hurtigt kontra. Bolden blev spillet frem til Messi, der fandt den fremstormende Piqué, der glidende fik bolden i nettet. 4-1 og så var enhver tvivl om udfaldet fejet til side. Lige efter blev Sergi Roberto afløst af Semedo.

Lyon-spillerne var opgivende og det skulle blive endnu værre for dem, for fem minutter før tid blev det 5-1. Barca kom i overtal og her spillede Messi frem til Dembélé, der med et skud mellem benene på keeperen kom på tavlen. I kampens sidste minutter var der ingen af holdene der havde lyst til at bruge flere kræfter og det sluttede således med en sikker 5-1 sejr til Barca, der dermed er klar til Champions League kvartfinalen.