Xavis Barca-mandskab har nu rundet mål nummer 200

Simon Arun Vrábel - 14.11.23

// Xavi // Robert Lewandowski

Da Robert Lewandowski i søndags omsatte straffesparket mod Alavés til 2-1, var det samtidig mål nummer 200 for Barca med Xavi i trænersædet. Netop polakken scoret næsten en fjerdedel af holdets mål imens Xavi har været træner.

Rent statistisk var det ikke nogen overraskelse, at det netop var Robert Lewandowski, som scorede mål nummer 200 under Xavis ledelse, for den polske angriber var også i centrum sidste gang Xavi rundede en lignende milepæl som Barca-træner.

Barca-holdet med Xavi i spidsen har brugt 107 kampe på at opnå de 200 mål, og har den modsatte vej lukket 103 mål ind ifølge tallene fra Barcas egen hjemmeside. Lewandowski, som scorede mål nummer 200, var også manden som gav Xavi sit 100-måls jubilæum, da han i oktober sidste år scorede det tredje ud af fire mål i 4-0 sejren over Athletic Bilbao. Det betyder samtidig, at Barca-holdet skal bruge cirka 12 kalendermåneder per 100 mål.

Lewandowski er samtidig også ham, som har scoret flest gange under Xavis ledelse, for af de 200 mål er den polske angriber noteret for 41 scoringer. Med næsten halvt så mange mål, nemlig 19, er Ferran Torres nummer to, imens Pedri og Aubameyang hver har scoret 13, Ansu Fati og Raphinha 12 og Dembélé 10 mål.

Af de 107 kampe, som Barca har brugt på at score de 200 mål, har holdet vundet 67 kampe, hvilket vidner om hvor svær en periode Xavi har haft som Barca-træner. Mange ting er dog blevet bedre under Xavis ledelse, og der er ingen tvivl om, at man vil kunne se stor forskel på de forskellige perioder for hvert 100 mål holdet scorer, hvis udviklingen forsætter.

I øjeblikket er holdet dog inde i en mindre krise, men selvom tilliden til Xavi er blevet udfordret, så er faktum, at holdet er fire point efter førerholdet Girona i ligaen med 25 runder tilbage. Copa del Rey og Supercup-trofæet er ikke blevet uddelt, og kun to sejre adskiller holdet fra at indfri et af sæsonens store mål, nemlig videre kvalifikation fra gruppespillet i Champions League.