fbpx

Xavi risikerer hård straf for sin kritik af dommeren

FCBARCELONA.DK - 14.08.23

// Xavi // Getafe

Det blev en ophedet kamp for Xavi i går mod Getafe, hvor han blev udvist for at brokke sig. Udvisningen giver mindst to kampes karantæne, men måske straffen bliver endnu hårdere for hans kritik af dommeren efter kampen.

Xavi var rasende på dommer Soto Grado, både under og efter kampen. Barca-træneren mente både at Getafe fik lov til at spille for hårdt og til at trække tiden. Det gav han tydeligt udtryk for efter kampen, hvor han betegnede dommerindsatsen som pinlig og latterlig.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det blev ikke bedre af, at Xavi beskyldte dommeren for selv at opfinde kendelsen, da der blev begået straffe mod Araujo i overtiden, men hvor dommeren mente at bolden forinden havde ramt Gavi på armen.

Det ligger fast at Xavi får de to kampes karantæne for sin udvisning, og straffen kan øges til tre kampe, hvis hans ordvalg i situationen har været for groft. Derudover kan La Ligas disciplinærkomité også vælge at straffe udtalelserne om dommeren efter kampen. Det kan give ekstra kampes karantæne.

La Liga har før slået hårdt ned på kritik af dommerne og derfor ventes det med spænding, hvilket straf Xavi kan forvente. Mens hans sidder udenfor, bliver det hans bror Oscar Hernández, der får ansvaret for holdet på sidelinjen..:FORSIDE:.