fbpx
Annonce

Xavi meldes klar til afsked med nøglespillere

Peter Vyff - 18.01.24

Barca har haft store spillemæssige problemer i denne sæson, hvilket især skyldes den manglende erstatning for Busquets. Det skulle Xavi nu være klar til at tage konsekvensen af, også selvom det kan koste to nøglespillere på midtbanen.

Det har været nogle særdeles hårde måneder for Xavi, der efterhånden befinder sig under noget af et pres hos Barca. Cheftræneren har ikke formået at forbedre spillet fra sidste sæson, selvom holdet ellers har fået tilført stjernespillere som João Cancelo, Ilkay Gündogan og João Félix.

Catalanernes offensiv har ofte set helt tandløs og idéforladt ud, imens forsvaret slet ikke har kunne leve op til sidste sæsons historiske præstation. Det har nu efterladt Barca i en svær position, især efter det ydmygende nederlag til Real Madrid i Super Cup-finalen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er derfor helt tydeligt, at der skal ske nogle ændringer frem mod næste sæson, og selvom det ikke er givet, at Xavi står i spidsen for holdet, skulle han alligevel have ytret sin mening om de kommende transfers. Cheftræneren har efter sigende efterspurgt defensiv midtbanespiller fra øverste hylde, der kan træde i fodsporene på Sergio Busquets.

Barca er ganske fint besat på den forreste midtbane, hvor Xavi både har Frenkie de Jong, Ilkay Gündogan, Pedri og Gavi til rådighed. Catalanernes økonomiske situation står dog fortsat som en forhindring for ledelsen, der ikke som før kan handle stort ind på transfermarkedet.

Der skal derfor sælges spillere, før der kan hentes nye ind, og det er Xavi også godt klar over. Barca-træneren skulle derfor ifølge avisen Sport have fortalt ledelsen, at han skulle være klar til at tage afsked med enten Gündogan eller De Jong, for at gøre plads til en dyrt indkøbt Busquets-erstatning.

Ledelsen har dog tidligere haft svært ved, at få overbevist De Jong om at forlade Catalonien, selvom han må forventes, at kunne indbringe en god sum penge. Salgsprisen på den 33-årige Gündogan er dog knap så høj, men eftersom han ankom på en fri transfer, kan han sagtens vise sig, at være en god forretning.

Midtbane-duoen, Pedri og Gavi, meldes derimod urørlige og intet tyder på, at de skulle blive solgt til sommer. Alle er dog enige om, at der må forventes stor transferaktivtet hos Barca, hvor ledelsen skal forsøge at forstærke truppen til næste sæson, med eller uden Xavi ved roret.



.:FORSIDE:.