fbpx
Annonce

Xavi: 'Jeg bliver ikke et problem for Barca'

FCBARCELONA.DK - 17.01.24

 


Det blev et langt pressemøde i dag, da Xavi mødte medierne forud torsdagens pokalkamp mod Unionistas. Her kom holdets aktuelle problemer i fokus og der blev også spurgt til rygterne om et trænerskifte.

'Vi skal have ændret fokus efter nederlaget i supercuppen. Vi skal vende stemningen og vi er store favoritter på grund af forskellen af kategorier. Unionistas eliminerede Villarreal, så de har potentiale og det bliver en svær bane at spille på. For dem er det deres livs kamp, så det bliver svært, men vi har forhåbninger i denne turnering og vi glæder os' indledte Xavi om torsdagens kamp.

Her er hvad han også sagde:

Artiklen fortsætter under annoncen


Føler Xavi opbakning fra spillerne?
'Den dag de ikke er med mig, stopper jeg. Vi skal starte på en frisk. Jeg har hele tiden troet på det. Vi gjorde det skidt forleden, men vi ønsker at gøre det godt igen'.

Føler Xavi opbakning fra præsident Laporta?
'Vi talte sammen på vej hjem i flyet. Vi er stærkest når vi står sammen. Han er mere optimistisk end mig og han udtrykker tro og tillid. Vi har stadig de tre vigtigste titler at spille for'.

Er Xavi den rigtige træner for Barca?
'Det er altid resultaterne der afgør en træners fremtid. Når jeg stadig er her er det fordi, at vi har nået vores mål. Da jeg kom hertil var målet, at blive mellem de fire bedste (i ligaen, red.) og vi sluttede toer. Sidste sæson var målet at vinde ligaen og det gjorde vi og vi vandt også supercuppen. Denne sæson er målet at vinde titler. Vi tabte supercuppen, men de vigtigste titler er La Liga, Copa del Rey og Champions League. Sådan ser jeg min virkelighed. Jeg tror vi er tættere på succes end fiasko'.

Xavis krav til sig selv:
'Hvis vi ikke når vores mål, vil jeg være den første til at sige, at vi ikke har slået til og så rejser jeg. Den dag jeg føler, at jeg ikke bidrager, der stopper jeg. Jeg bliver ikke et problem for klubben'.

Problemerne i forsvaret:
'Det bekymrer mig. Vi skal have forbedret vores defensive niveau. Vi gav alt for meget væk forleden dag'.

Mødet med spillerne forleden:
'Jeg sagde dem, at humøret skal tilbage. Vi spillede ikke godt, men humøret skal tilbage, for det er tre titler tilbage. Real Madrid var i samme situation i sidste sæson, men de vandt en titel, pokalen'.

Opbakningen fra Pep Guardiola:
'Jeg sætter pris på hans ord og jeg har sendt ham en kærlig besked. Han ved hvor svært det er, at være i denne klub'.

Den massive kritik:
'Jeg har forklaret min virkelighed og hvad jeg oplever i klubben. Da jeg blev hentet sagde man, at det var et af de værste tidspunkter i klubbens historie. Det er vi ved at ændre på. Jeg er helt rolig, for vi har tre titler foran os og jeg har samme lyst som den første dag, men jeg forstår kritikken. Jeg ved hvor jeg er'.

Føler Xavi sig fyringstruet?
'Der er nogle forventninger der skal opfyldes, men det er normalt og det accepterer vi. Jeg bliver vurderet ud fra hvad vi vinder. Som præsidenten har sagt, vil det få konsekvenser hvis der ikke kommer titler, men vi har nået vores mål og haft succes. Jeg ved ikke hvilken virkelighed I ser?'.

Ydmygelsen i supercuppen:
'Vi må ikke bruge denne kamp som eksempel. Alt gik galt. Vi fejlede alle, jeg som træner er den første. Vi har udviklet os siden november 2021, men vi skal være mere stabile og ikke give så meget væk i forsvaret'.

Vitor Roque spillede ikke i supercuppen:
'Der var noget der generede ham og derfor deltog han ikke, men han har det fint og han får spilletid i morgen'.

De mange skader i truppen:
'Vi har savnet Gavi, for der er kun én som ham. Han er holdets hjerte og sjæl. Også fraværet af Ter Stegen og Raphinha er svære, men det skal ikke være nogen undskyldning. Der er også den økonomiske situation, men vi kæmper videre'.

Oriol Romeu spiller ikke meget:
'Han kommer med i morgen og kan få en vigtig rolle. Han er stadig meget værdifuld'.



// Xavi // Unionistas de Salamanca
.:FORSIDE:.