fbpx

Xavi har overtalt Koundé til at spille højre back

Peter Vyff - 03.07.23

// Jules Koundé

Efter sidste sæsons afslutning forlød det, at Jules Koundé skulle have ytret sin utilfredshed over at spille højre back. Det forlyder dog nu, at Xavi skulle have overtalt franskmanden til at tage endnu en sæson på den ellers uønskede positon.

Barca har siden årsskiftet forsøgt at finde en erstatning for Héctor Bellerín, der ikke formåede at sætte sig på pladsen som højre back. Catalanerne er sidenhen blevet sat i forbindelse med spillere som Juan Foyth og João Cancelo, uden at der dog endnu er sket noget konkret på transfermarkedet.

Ledelsen prioriterer angiveligt heller ikke indkøbet af en højre back særlig højt, eftersom der istedet har været fokus på at finde en angriber, og to midtbanespillere, hvoraf den ene viste sig at blive İlkay Gündoğan. Jules Koundé viste sig da også som værende en fantastisk løsning på backen i sidste sæson, selvom han finder sig bedst tilpas i midterforsvaret.

Artiklen fortsætter under annoncen


Landsholdsspilleren skulle dog have ytret sin utilfredshed over at spille ude af position til Xavi i slutningen af sæsonen, hvilket startede rygterne omkring købet af en ny højre back. Den igangværende spekulation kan dog forstumme for et øjeblik, eftersom cheftræneren skulle have overtalt Koundé til at fortsætte i højre forsvarsside.

Det skriver journalisten Sique Rodriguez fra radiostationen Cadena SER, der tilføjer, at det har taget Xavi adskillige samtaler for at overbevise Koundé. Catalanernes fokus på at finde en højre back kan derfor forstumme, selvom det bestemt ikke kan udelukkes, at der hentes en forsvarsspiller i sommerpausen.

Barca er dog særdeles stærkt besat i defensiven, hvor Iñigo Martínez snart forventes at støde til Camp Nou. Xavi har derfor adskillige spillere til rådighed i bagkæden, og hvis rygtet om Koundé skulle holde stik, så kan ledelsen nu fuldt ud fokusere på at lukke handlerne med teenagerne Vitor Roque og Arda Güler.

.:FORSIDE:.