fbpx
Annonce

Xavi har rundet 50 sejre som Barca-træner

Simon Arun Vrábel - 04.04.23

// Xavi

Sejren lørdag aften over Elche var på mange måder god for Barca, men for holdets cheftræner Xavi, var det samtidig en personlig milepæl, for det var hans sejr nummer 50 som Barca-træner, siden han tiltrådte i det krævende job.

Lørdag aften kunne Barca-spillerne løfte armene efter en velfortjent og velspillet 0-4 sejr over Elche, men udover at kunne høste tre vigtige point på kontoen, så rundede holdets cheftræner, Xavi Hernández, sin sejr nr. 50.

Det catalanske klubikon Xavi Hernández ankom til Barca som cheftræner den 6. november 2021. På daværende tidspunkt var klubben i en svær situation både økonomisk og sportsligt og det var derfor en stor opgave den ellers uerfarne træner begav sig ud i. Forinden havde Xavi nemlig kun trænet upåagtede Al-Sadd SC og derfor var der delte meninger om hvorvidt han kunne tage det store skridt op på den internationale scene og lede et hold som Barca.

Artiklen fortsætter under annoncen


Udover at sejren lørdag aften var holdets nummer 30 i 41 kampen alene i denne sæson, så har Xavi ledt det catalanske mandskab i sammenlagt 78 kampe. I alt er det blevet til 50 sejre, 14 uafgjorte og 14 nederlag hvilket giver cheftræneren et sejrsgennemsnit på 64,1%. I alt har Xavis hold scoret 149 mål og lukket 72 ind og når man tænker på hvor godt Ter Stegen har stået i denne sæson er det ikke overraskende, at tallene i denne sæson trækker det samlede gennemsnit højt op.

I denne sæson har Xavis 30 sejre i 41 kampe nemlig givet ham et sejrsgennemsnit på 73,1%, med kun fem uafgjorte og seks nederlag. Her har man scoret 84 mål og kun lukket 31 ind og 12 af disse har været i Champions League gruppe-spillet.

Der er derfor ingen tvivl om, at Xavi allerede nu har opbygget en flot statistik på trods af, at han havde stort set alle odds imod sig helt fra starten. Samtidig har Xavi allerede vundet den spanske supercup med holdet og holdets skæbne i både Copa del Rey og den spanske liga er i Xavi og spillernes egne hænder.

Imens Xavi har stået i spidsen for Barca som træner i 78 kampe, så nåede det 43-årige klubikon at repræsenterer blaugrana som spiller hele 767 gange i løbet af sin lange karriere som på førsteholdet fra 1998 til 2015.



.:FORSIDE:.