fbpx

Xavi: 'De næste 3-4 kampe bliver afgørende'

FCBARCELONA.DK - 15.04.23

// Xavi // Getafe

Barca-træner Xavi Hernández har holdt pressemøde op til søndagens udekamp mod Getafe. Her understregde han vigtigheden af, at holdet vinder de næste 3-4 kampe, for hurtigt at kunne afgøre ligaen.

'Getafe er et meget aggressivt hold, der får mange point på egen bane. Det bliver en meget svær kamp for os, specielt fordi vi spiller på deres bane. Jeg forudser en kamp med mange dueller og andenbolde' indledte Xavi.

Her er hvad han også sagde:

Artiklen fortsætter under annoncen


Hvornår kan ligaen blive afgjort?
'Vi har et betydningsfuldt forspring og de tre eller fire kampe der kommer, er afgørende. Hvis vi vinder dem, vil vi næsten være mestre og dertil kommer, at vi også kan se hvordan forfølgerne klare sig'.

Busquets' fremtid i Barca?
'Han skal tage det helt roligt. Det vigtigste er, at han kan hjælpe holdet i den sidste del af sæson. Han er en vigtig for holdet og det vil han også være, hvis han fortsætter. Jeg tror ikke det vil afhænge af om Messi vender tilbage eller ikke, men mere af hans egen fornemmelse. Jeg ved det er en svær beslutning, for det var det for mig i sin tid'.

Er Barca klar til at sælge Ansu Fati:
'Jeg har haft en snak med ham, men vi har intet planlagt omkring salg eller forstærkninger. Der kan ske mange ting og i fodbold ændrer tingene sig fra dag til dag'.

Kan man sammenligne Xavi med Pep Guardiola?
'Jeg sammenligner mig på ingen måde med ham. Jeg er kun lige startet og han er den bedste i verden, hvis du spørger mig. Forhåbentlig kan jeg vinde det samme som ham, men ikke for min skyld, men for klubbens. Jeg er her for at vinde titler til Barca, ikke til mig'.

Har Lewandowski det sværere uden Pedri og Dembélé?
'Det har han helt sikkert. Når du mangler to eller tre af dine bedste spillere, vil det altid kunne mærkes og endda meget. Pedri og Dembélé skaber meget'.

Kan spillerne bevare motivationen med det store forspring?
'Spillerne er meget bevidste om det og som træner forsøger jeg altid at motivere dem, uanset situationen. Vi er i en priviligeret situation, men der er stadig mange point at spille om. Vi skal stadig vinde mange kampe for at blive mestre. Det er helt sikkert'.

Risikoen for at Gavi rejser til sommer?
'Jeg ved ikke hvad spillerne tænker, men jeg tror ikke han ville blive lykkeligere andre steder end han er her. Han starter inde og er vigtig og afgørende for holdet. Jeg tror hans fremtid ligger i Barca, men noget andet er, hvad han selv beslutter'.

Barca vil forlænge med Xavi:
'Jeg er glad for, at man sætter pris på mit arbejde. Der er en dialog og vi har ingen problemer med at forstå hinanden'.

Eric García på den defensive midtbane:
'Det er klart, at han er central forsvarsspiller, for der har han spillet hele sit liv, men vi tror han kan tilpasse sig en ny rolle, med den måde vi spiller på'.

Hvornår vender de skadede spillere tilbage?
'De fleste af dem vil være klar i løbet af næste uge. De kunne være med i denne uge, men det er bedst at de er 100% klar og vente en uge mere'..:FORSIDE:.