fbpx
Annonce

Xavi: 'De Jong bliver en nøglespiller for Barca'

FCBARCELONA.DK - 20.11.20

© Getty Images
// Frenkie de Jong

Xavi kommer muligvis snart til at spille en rolle hos Barca og han er meget glad for, at Frenkie de Jong er en del af holdet. I et interview storroser han den hollandske midtbanespiller, som han spår en stor fremtid i klubben.

'Jeg ser ham som en spiller der kan skabe en epoke i Barcelona. Han bliver helt sikkert en af de bedste spillere ved VM for Holland og han er stadig meget ung. Jeg synes han er en ekstraordinær spiller. Han er ikke bange for at modtage bolden i zoner hvor det er svært at vende rundt. Han er rigtig god' udtaler Xavi ifølge avisen Marca.

'I Barcelona kræves der et ekstra højt niveau, for ellers kommer kritikken. Du kommer til et hold med Messi, Griezmann, Piqué, Busquets, Ter Stegen... de bedste spillere i verden er på dit hold og du har brug for at vænne dig til en ny kultur og et andet sprog. Det er svært at gøre en forskel i en sådan en stor klub' fortsætter han.

Xavi vil ikke sammenligne De Jong med sig selv eller andre midtbanespillere i klubben. 'De Jong er De jong og han kan ikke sammenlignes med Iniesta eller med Busquets eller mig. Han er fuldstændig anderledes' siger han.

'Han bliver organisatoren i denne generation, hvor han kan lede holdet fra midtbanen. Det er jeg ikke i tvivl om. Det afhænger kun af ham selv' afslutter roserne fra Xavi.

.:FORSIDE:.