fbpx

Xavi: 'Andreas Christensen er en excellent signing'

FCBARCELONA.DK - 21.01.23

// Xavi // Getafe

Xavi har holdt pressemøde forud for ligakampen i morgen aften mod Getafe på Spotify Camp Nou. Her kom Barca-træneren vidt omkring, blandt andet med masser af ros til danske Andreas Christesen.

'Getafe er et hold der arbejder godt defensivt, normalt med fem spillere bagerst. Det er et svært hold at møde og vi skal kunne angribe i de frie rum. Det er en kamp hvor vi kan snuble, men vi håber at få de tre point, der er meget vigtige' indledte han.

Her er hvad Xavi også kommenterede:

Artiklen fortsætter under annoncen


Bliver Kessié i Barca resten af sæsonen?
'Ja, det gør han. Han er en vigtig spiller for os, med dynamik, fysik og mål. Han er trådt et skridt frem. Det er ikke nemt at vænne sig til en anden spillestil. Det kan tage op til et år, men han tilpasser sig fint. Mod Ceuta viste han det niveau vi vil se'.

Indtrykket af Andreas Christensen:
'Han skaber rigtig meget sikkerhed og ro. Der sker ikke meget i hans område. Han gør mange ting godt og han er excellent til at føre bolden frem. Det er en excellent signing. Hans selvtillid vokser og han er en rigtig god spiller for Barca. Han er meget ung og har personlighed. Han er også begyndt at lære sproget og det hjælper også. Han viser en flot udvikling'.

Ferran Torres' problemer med at score:
'Han har det fint, men det lykkes det ikke for ham at score. Han er i stand til at gøre en forskel, men hvis du ikke scorer, forsvinder selvtilliden. Han har brug for at score og det skal nok komme. Vi har en blind tillid til ham'.

Holdets form lige nu:
'Vi er nok på det bedste tidspunkt af sæsonen, eller i hvert fald et af de bedste. Supercuppen styrkede vores selvtillid og det er dette niveau vi skal fastholde, hvis vi skal kæmpe med om flere titler'.

Memphis Depays skifte til Atlético:
'Han bad om at rejse og havde et tilbud fra Atlético. Han følte sig ikke til rette. Det er et skifte vi alle vinder på, for hans situation hos os var svær'.

Kommer der forstærkninger har i januar:
'Det skal kun være hvis der er nogen der kan forstærke holdet, men vinterens transfermarked er svært, ikke mindst med det økonomiske fairplay. Jeg er tilfreds med dem jeg har'.

Er Barca stærkere end Real Madrid lige nu?
'Vi skal ikke sammenligne os med andre hold og slet ikke med Real Madrid. Vi fokuserer på os selv. Vi er bedre nu end for en måned siden og det niveua skal vi fastholde. Vi kigger ikke på andre hold'.

Barcas forkøbsret på Yannick Carrasco:
'Det er et tema om forhandling og vi må se, om vi udnytter vores købsoptiopn'.

Real Sociedad i Copa del Rey på Camp Nou:
'Vi ønskede at spille på hjemmebane, så det er vigtigt. Det er en fordel og den må vi ikke misse. Vi har trukket et meget formstærkt hold, der viser meget flotte resultater, men det er os der spiller på hjemmebane'..:FORSIDE:.