Utroligt: VAR godkendte fejlagtigt Villarreals 2-2 mål

FCBARCELONA.DK - 28.08.23

// Villarreal

Barca hentede en vigtig 3-4 sejr over Villarreal søndag aften, men et af hjemmeholdets mål burde slet ikke være godkendt. Nu er det påvist, at VAR begik en fejl, da de godkendte Sørloths udligning til 2-2.

Barca har været forfulgt at dårlige dommerpræstationer her i sæsonstarten og søndagens kamp mod Villarreal var ingen undtagelse. Nu er det blevet påvist af flere medier, blandt dem aviserne Sport og Mundo Deportivo,at VAR begik en gedigen brøler, da de godkendte norske Alexander Sørloths scoring til 2-2 kort før pausen.

Nordmandens scoring blev revideret af VAR og godkendt, men nu viser det sig, at VAR-rummet lavede en fejl. Den streg der markerede Sørloths position blev tegnet fra hans knæ og så viste tegningen, at han ikke var offside. Hvad VAR overså var, at Sørloths hoved var længere fremme og var stregen tegnet her, skulle der være dømt offside.

Stregen skal tegnes fra den del af kroppen der er længst fremme, så stregen tegnet fra hovedet er den korrekte og dermed skulle Villarreals scoring aldrig være blevet godkendt.

Udligningen ændede kampens forløb, for Villarreal kunne gå til pause med 2-2, efter at have været nede med 0-2. Dermed løb de ind til anden halvleg med god selvtillid og det resulterede da også i 3-2 scoring kort efter pausen.

Barca evnede dog at komme tilbage og vinde kampen, men var det endt med et nederlag, ville Xavi og Barcas ledelse med garanti have råbt meget højt over den pinlige fejl af VAR - en fejl der nemt kunne være blevet kampafgørende.