fbpx
Annonce

Svære forhandlinger om lønnedgang hos nøglespillere

FCBARCELONA.DK - 17.07.21

// Sergio Busquets // Sergi Roberto // Gerard Piqué // Jordi Alba


Præsident Joan Laporta kæmper en hård kamp for at få lønbudgettet tilpasset. Det indebærer krav lønnedgang hos nøglespillere som Piqué, Busquets, Alba og Sergi Roberto, men endnu er man ikke nået til enighed.

De fire catalanere har i en lang årrække haft nøgleroller på Barcas mandskab og de er alle nået op i årene, med Sergi Roberto som yngste med sine 29 år. Disse fire spiller er blevet bedt om at forhandle en lavere løn på plads.

Baggrunden er Barcas store problemer med at overholde La Ligas økonomiske fairplayregler. Klubbens indtægter er faldet massivt på grund af corona og da spillerlønninger maksimalt må udgøre 70% af budgettet, er det oplagt at der skal ske en tilpasning.

Derfor har man bedt Piqué, Busquets, Alba og Sergi Roberto om en lønnedgang på hele 40%. Det skriver avisen Sport. Barca har i et brev til de fire spillere redegjort for klubbens svære situation i håbet om, at de ville acceptere forslaget.

Det skete dog ikke. De fire spillere har angiveligt afslået forslaget, som de mener er for omfattende. I stedet arbejder klubben nu med en model, hvor man forlænger kontrakterne med de fire spillere, uden at den samlede løn øges. Dermed deles lønnen ud over flere sæsoner og bliver dermed lavere pr. sæson.

Denne model sikrer spillerne deres samlede løn, men det skaber samtidig den udfordring, at flere af dem vil være i slutningen af 30'erne når deres kontrakter udløber. Så længe vil de næppe kunne spille for Barca og dermed vil klubben skulle betale dem uden at de spiller.

Modellen kan dog løse det aktuelle problem med at overholde reglerne, men modsat vil de kommende års økonomi blive belastet. Man skubber således problemet foran sig. Det er ikke optimalt, men måske den bedst mulige løsning i den aktuelle situation.

Forhandlingerne med de fire spillere, der i den catalanske presse omtales som 'de fire hellige køer', er endnu ikke afsluttet. Det er muligvis medvirkende til, at Barca endnu ikke kan lukke aftalen med Leo Messi om en forlængelse.

.:FORSIDE:.