fbpx

Sergi Robertos rolle som anfører er meget atypisk

Simon Arun Vrábel - 10.12.23

// Sergi Roberto

På trods af at være anfører for Barca og en af holdet mest rutinerede profiler, så er Sergi Roberto sjældent at finde i Xavis startopstilling hvilket er en noget atypisk rolle for den 31-årige catalaner hvis kontrakt udløber til sommer.

Sergi Roberto blev i sommer udnævnt til førstekaptajn i Barca, men i denne sæson er det ikke meget, man har set til den alsidige midtbanespiller, som har siddet ude med en skade, men ellers ikke er blevet valgt, når han har været til rådighed for Xavi.

Artiklen fortsætter under annoncen


Kun to gange i denne sæson har man set Sergi Roberto bære anførerbindet for Barca, og kun én gang indtil videre, har den rutinerede catalaner fået lov til at spille 90 minutter. Det var i kampen mod Villarreal, som man endte med at vinde med 3-4 efter et vildt comeback. I den efterfølgende kamp mod Osasuna, fik Sergi Roberto 59 minutter da man mødte Osasuna på udebane, men siden da er har det været meget sporadisk med spilletid.

Xavi har dog hele tiden rost Sergi Roberto for sit bidrag til holdet primært udenfor banen, hvor hans mange års erfaring fra klubben har hjulpet de mange unge spillere som Alejandro Balde, Fermín López og Lamine Yamal med at tilpasse sig tilværelsen på førsteholdet. Spørgsmålet er dog, om den rolle er så tilfredsstillende, at Sergi Roberto vælger at udnytte den option han har på at forlænge sin kontrakt med yderligere et år, når den udløber til sommer.

I denne sæson er det nemlig kun blevet til 224 minutter fordelt på seks kampe, og spørgsmålet er, om 31-årige Sergi Roberto ønsker at afslutte sin karriere med flere minutter i støvlerne eksempelvis i en mindre krævende liga. Her har der tidligere været rygter om en genforening med de tidligere holdkammerater, Messi, Busquets og Jordi Alba i Inter Miami..:FORSIDE:.