Setién: 'Selvfølgelig kan vi vinde ligaen'

FCBARCELONA.DK - 07.07.20

© FC Barcelona

Quique Setién har holdt pressemøde op til hjemmekampen i morgen aften mod lokalrivalerne fra Espanyol. Her understregede Barca-træneren, at han ikke har mistet troen på at vinde mesterskabet, trods Real Madrids forspring.

'Selvfølgelig kan vi vinde ligaen, det viser realiteterne og matematikken. Det bliver ikke nemt, men man skal bevare troen til den sidste dag. Vi skal tænke på os selv og vinde alle vores kampe. Alt hvad vi laver, kan vi bruge i den næste turnering (Champions League, red.) indledte han.

Her er hvad Setién ellers kommenterede:

Lokalderbyet mod Espanyol:
'Virkeligheden er, at alle derbys er uafhængige af holdenes aktuelle form eller placering i ligaen. Det handler om at yde sit bedste og centrere sig om at vinde kampen. Det er en utrolig vigtig kamp for mange spillere. Situationen for de to hold er meget forskellig, men der vil være usikkerhed og alle vil yde det maksimale'.

Espanyol rykker ned hvis de ikke vinder:
'Jeg mener ikke at det er Barcelona der sender dem ned. Det er en proces over lang tid, der nu er ved at finde sin ende'.

Præsident Bartomeus kritik af VAR:
'Jeg synes ikke det er dårligt, at folk siger sin mening. Det kan vi alle gøre med respekt. Det synes jeg vores præsident har gjort. Der er situationer, hvor vi alle undres over brugen af VAR. Det har ikke været benyttet ensartet og det forvirrer. Man må have ensartet kriterier'

Messis, Suárez' og Griezmanns succes mod Villarreal:
'Det er som om man tror, at de lige har fundet sammen, men det mener jeg de gjorde for længe siden. Forleden var det brilliant, fordi aktionerne endte i mål, men jeg ser ikke kun på én kamp. Man skal se tingene i perspektiv'.

Arthurs situation efter aftalen med Juventus:
'Situationen er ikke den samme, fordi han har skrevet under med et andet hold, men han viser lyst og entusiasme, og forsøger at gøre det så godt som muligt. Om vi bruger ham vil afhænge af vores taktik, holdkammeraterne og kampene'.

Hvornår er De Jong klar igen:
'Det ville være ideelt, hvis han vendte tilbage mod Valladolid. Han trænede med i dag, men med lav intensitet, men hans fornemmelse bliver hele tiden bedre'.

Griezmanns forvandling mod Villarreal:
'Han gjorde det helt ekstraordinært forleden. Han besidder store kvaliteter og er i stand til at vise sit niveau. De tre i front var ekstrapordinært inspireret, men man skal huske at fremhæve Sergi Robertos bidrag. Han gjorde at de kunne brilere'.

Ansu Fatis rolle på holdet:
'Jeg synes det går rigtig godt. Det er en knægt der er meget modtagelig og vi er meget tilfredse med hvordan han arbejder. Han har livet foran sig som fodboldspiller og han tager små skridt fremad i sin udvikling. Rent mentalt er han rigtig god'.

.:FORSIDE:.