fbpx
Annonce

Analyse: Sådan ser Xavis ønske-startopstilling ud

Simon Arun Vrábel - 01.06.22

// Xavi

Baseret på hvad økonomien tillader samt Xavis ønsker ifølge diverse spanske medier i løbet af de seneste måneder, har vi her på fcbarcelona.dk forsøgt at sammensætte vores bedste bud på, hvordan Xavis foretrukne startopstilling vil se ud efter sommerferien.

Økonomien er den største udfordring når Xavi taler med den sportslige ledelse om sine ønsker, for selvom at klubben spare penge ved at sælge spillere, så må kun 25% geninvesteres ifølge La Ligas 1-til-4 regel. Med udgangspunkt i diverse rygter fra de forskellige catalanske og spanske medier samt hvad økonomien tillader, har vi her på fcbarcelona.dk sammensat vores bedste bud på, hvordan Xavi ønsker hans ideelle startopstilling kommer til at se ud efter sommerferien.

Marc-André Ter Stegen:
Tyskerens kontrakt løber indtil 2025 og med sine 30 år har han stadig mange gode år foran sig. Der er ikke andre topklubber, som i øjeblikket er på udkig efter en verdensklassemålmand, hvorfor det er mest sandsynligt, at tyskeren forsætter imellem stængerne.

César Azpilicueta
Den 32-årige spanier vil gerne retur til sit hjemland og med hans erfaring ligner han det mest oplagte valg på højrebacken på trods af, at Dani Alves gerne forsætter endnu en sæson. Mundo Deportivo meddeler, at begge parter vil melde yderligere ud i medierne når catalanerne har mulighed for at indskrive nye spillere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ronald Araújo
Med sine kun 23 år er han fremtidens mand i det centrale forsvar, som arvtager for Gerard Piqué. Araújo har netop forlænget sin kontrakt med Barca og hans præstationer i den forgangne sæson gør, at han er selvskrevet i det centrale forsvar.

Andreas Christensen
Ifølge den catalanske avis Sport er Barcas økonomiske situation den eneste årsag til, at danskeren endnu ikke er blevet præsenteret på Camp Nou. Den 26-årige dansker er på trods af svingende præstationer sidst på sæsonen for Chelsea udset til at danne fremtidens makkerpar med Araújo i den centrale forsvar.

Marco Alonso
Jordi Alba har i mange år været selvskrevet på venstrebacken og Xavi har derfor brug for en erfaren mand til at overtage hans rolle. Her kommer Marco Alonso ind i billedet og historien om ham er fuldstændig den samme som Azpilicueta.

Franck Kessié
Den stærke midtbanespiller er ikke udset som en direkte erstatning til Sergio Busquets men som et alternativ til catalaneren på samme position. Kessié er ifølge avisen Sport i samme situation som Andreas Christensen.

Gavi
På trods af det nuværende grus i maskineriet omkring kontraktforlængelsen så ser både Xavi og Laporta Gavi som fremtidens mand og de er derfor villige til at gå langt for at fastholde det 17-årige talent på Camp Nou. Liverpool står klar i kulissen men, ifølge flere catalanske medier vil Gavi allerhelst blive i Barca.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Pedri
Modsat Gavi er Pedris fremtid allerede på plads og for hver kamp ham spiller hæves hans niveau hvorfor han er indiskutabel på midtbanen. Mon ikke at Gavi også kigger lidt til sin kun to år ældre landsmand og håber at kunne spille sammen med ham i mange år endnu.

Raphinha
Med antagelsen om, at Dembélé ikke forbliver på Camp Nou er Raphinha den ene af to spillere, som Barca skal lave en større investering ind i, for Leeds slipper ikke deres 25-årige guldfugl billigt. Da Frenkie De Jong ikke er at finde på midtbanen på bekostning af Gavi bruges en del af hans indtægt på Raphinha, som Leeds menes at ville have 55 millioner euro for.

Lewandowski
Den anden af to spillere, som Barca vil skulle bruge penge på denne sommer, er polske Lewandowski, som der i øjeblikket skrives en hel del om. Selvom tyskerne er hårde i retorikken, så melder flere af de catalanske medier, at Liverpools Mané med stor sandsynlighed får lov til at forlade ”The Reds” denne sommer. Han bliver derfor afløseren som gør, at tyskerne vil lade Lewandowski skifte til Barca.

Ansu Fati         
Barcas nye 10’er er ligesom Pedri selvskrevet i Xavis startellever og hvis den 19-årige superstjerne kan holde sig skadesfri vil det næsten føles som en ny signing for Xavi som kun i meget lille omfang har kunnet nye Ansu Fatis kvaliteter i den forgangne sæson.

.:FORSIDE:.