fbpx
Annonce

Rekordhøjt tilskuerantal i denne sæson på Camp Nou

FCBARCELONA.DK - 01.06.23

// Camp Nou

Tilhængerne er strømmet til Spotify Camp Nou i denne sæson og nu hvor sidste hjemmekamp denne sæson er spillet, kan regnestykket gøres op. Her viser talene det højeste gennemsnit siden årtusindskiftet.

Barca spillede sin sidste hjemmekamp denne sæson i søndags, hvor næste 89.000 tilskuere overværede kampen mod Mallorca. Det store fremmøde er ingen undtagelse, for tilskuerne er mødt frem i hidtil uset antal i denne sæson.

Artiklen fortsætter under annoncen


Kigger man på de 19 hjemmekampe i La Liga, ligger gennemsnittet på 83.497 pr. kamp og det er ikke set højere i det 21. århundrede, efter at man fjernede de ståpladser der var. Det bliver ikke mindre flot af, at man i december fjernede cirka 4.000 pladser for at pågynde ombygningen af stadion.

Rekorden slås med flere længder, for aldrig før har gennemsnittet ligget over 80.000 tilskuere. Den tidligere rekord lød på 79.192 fra 2010/11 sæsonen, hvor Barca oplevede en storhedstid med Pep Guardiola på sidelinjen og Messi, Xavi og Iniesta på banen.

Det højeste tilskuertal til en ligakamp denne sæson var El Clásico i 26. runde, hvor Real Madrid blev besejret med 2-1 på en meget sen scoring af Franck Kessié. Her så hele 95.745 på.

Det er ikke kun i ligakampene at tilskuerantallet har ligget højt. Ser man på de europæiske kampe, først tre hjemmekampe i Champions League gruppespillet og dernæst kampen mod Manchester United, var gennemsnittet på 85.968.

Disse tal viser, at Xavi og hans spillere har fået vendt stemningen og at tilhængerne bakker op om projektet.

Til næste sæson kommer der nogle helt anderledes tilskuertal, for her skal Barca spille sine hjemmekampe på det olympiske stadion på Montjuic-bjerget, hvor der kun er plads til små 56.000 tilskuere.



.:FORSIDE:.