fbpx
Annonce

Raphinha og Dembélé kæmper om pladsen til højre

Simon Arun Vrábel - 30.07.22

// Ousmane Dembélé // Raphinha

Raphinha spillede en fænomenal kamp i El Clásico hvor han endda scorede et flot mål. Dembélé svarede igen med to lige så flotte mål i kampen imod Juventus og dermed har Xavi fået sig et luksusproblem på højrekanten.

Xavi har hele tiden haft en plan om, at hver position på banen skulle have to gode spillere, for på den måde at øge konkurrence på holdet og også hæve spillernes niveau. Det har ikke taget lang tid fra Raphinhas ankomst og Dembélés forlængelse, før de to angribere har vist lige netop det som Xavi ønskede.

Artiklen fortsætter under annoncen


Konkurrencen imellem Raphinha og Dembélé i angrebets højre side er som en gave sendt fra himmelen for alle parter, for sjældent har man set så oplagt en Dembélé som i den seneste kamp imod Juventus og resultatet blev da også to fornemme mål. Sådan en præstation smitter også af på resten af holdet og skaber optimisme og tro på fremtiden. Derfor må man håbe at den samme konkurrence kan skabes på andre positioner på banen.

Raphinha viste allerede i kampen imod Inter Miami gode takter, men det var for alvor i Las Vegas Clásico imod Real Madrid, at Barca-fans verden over fik syn for sagen om, hvor god brasilianeren faktisk er. Fra højrekanten viste brasilianeren at han både kan rykke ind i banen eller løbe imod baglinjen og imod Juventus fik de mange tilhængere i Dallas også en smagsprøve på sublim sparketeknik da et frispark fra Raphinha blev banket op imod trekantssammenføjningen af målet.

De gode takter fra brasilianeren har uden tvivl vækket Dembélé til live på en måde som man ikke tidligere har set og imod Juventus var franskmanden nærmest ustoppelig. To flotte mål blev det til hvor især det første sendte minderne tilbage til tiden med Messi. Dembélé tog en lang solotur hvor han driblede rundt om Juventus-spillerne som var de træningskegler. Man fik derfor et godt indblik i, hvorfor Xavi i så lang tid kæmpede for, at klubben forlængede kontrakten med franskmanden.

I El Clásico viste Xavi dog samtidig, at man også kan bruge Raphinha og Dembélé på samme tid. De spillede sammen et kvarter i opgøret, hvor Raphinha blev rykket over i venstre side, en position som Dembélé i øvrigt også kan spille, så alternativerne er mange.

.:FORSIDE:.