fbpx
Annonce

Præsident Laporta giver aktuel status i interview

FCBARCELONA.DK - 26.03.22

// Joan Laporta

Avisen El Mundo Deportivo har mødt præsident Joan Laporta til et langt interview, hvor der bliver spurgt om Mbappé, Haaland og Dembélé. Også klubbens økonomi bliver vendt og meget andet.

Læs her hvad Laporta sagde.

Er der hold i rygterne om Mbappé?
'Jeg vil ikke tale om konkrete spillere, for uanset hvad jeg måtte sige, kan det påvirke prisen på de berørte spillere og det vil ikke være i klubbens interesse. Derfor kommenterer jeg ikke konkrete spillere. Rygterne kom efter El Clásico og det er en del af show business i fodboldverden'.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Og hvad med Haaland?
'Jeg vil ikke tale om konkrete spillere, men jeg kan forsikre om, at vi ikke foretager køb der bringer klubben i fare. Vores medlemmer kan være helt rolige, for vi kommer ikke til at tabe hovedet i en enorm operation'.

Mangler holdet en stor profil som Mbappé, Haaland eller Lewandowski?
'Jeg ønsker at alle ved, at vi prioriterer holdet over alt andet. Vi går ikke efter spillere der er større end holdet. Vi ønsker at forstærke holdet ud fra den måde Barca spiller på. Det mener vi fodbolden har brug for. Vores unikke stil er afgørende for mig. Det er holdet der skal være vores stjerne'.

Mulighederne for forstærke holdet?
'Hovedparten af alle spillere ønsker at komme til Barca fordi de kan lide klubben, vores hold, vores filosofi og vores måde at se fodbold på. Det er godt og vi ser det sker på daglig basis, men de skal tilpasse sig Barcas lønniveau og en økonomisk model, der sikrer klubbens holdbarhed og balance'.

Klubbens pressede lønbudget:
'Ifølge La Liga er vores løngrænse negativ med et stort beløb. Vi arbejder på at få vendt situationen, så vi kan tilføre spillere der styrker holdet. Det gør vi ved at arbejde på det finansielle område og ved at skaffe flere indtægter, så vi kan få den lømramme vi behøver, så holdet kan blive endnu bedre'

Er der mulighed for at Dembélé forlænger?
'Dembélé er en fantastisk knægt og vi ser det bedste fra ham siden han kom til Barca. Vi tilbød ham en forlængelse, men tilbuddet udløb den 20. december og han tog ikke mod det. På nuværende tidspunkt har vi ikke hørt nyt fra ham om at han ønsker at forlænge. Jeg ved ikke om hans agent har taget kontakt, men så havde jeg nok hørt det. Der skal måske snakkes om det i slutningen af sæsonen, men det skal ske indenfor de økonomiske rammer vi sætter op'.

Hvordan går forhandlingerne med Gavi og Araujo?
'De er på rette vej. Vi vil meget gerne have, at de bliver her i mange år, men det skal ske indenfor de lønrammer vi har. Der forhandles på normal vis med Araujo og Gavi. Hvis de ikke mener de kan være i lønrammen, må det være sådan, Det respekterer vi'.

Og hvad med Sergi Roberto?
'Lige nu er det i hænderne på hans repræsentanter. Sergi Roberto er en spiller vi sætter stor pris på, for han har givet mange glæder til Barca. Vi har givet ham et tilbud som han ikke ønskede at skrive under på og nu udløber hans kontrakt. Vi må se hvad der sker. Han er speciel for os, for han har været en del af en gloværdig periode, så vi må have en snak og få tingene på bordet'.

Hvordan tog Florentino Pérez 0-4 nederlaget på Bernabeu?
'Det var ikke rart, for han var overrasket og havde ikke forventet det. Madrid kom fra en stor sejr i Champions League og jeg forestiller mig, at de havde forventet en til. Men de mødte et Barca-hold der er godt trænet og med vindermentalitet. Xavi gør det fantastisk. Jeg nød det og kunne se, at vi var meget overlegne, men jeg opførte mig korrekt, for vi ved alle, at den slags kan ske'.

Har holdet stadig muligheder i ligaen?
'Ja, og det siger jeg fordi holdet forbedrer sig og fordi en sæson har op- og nedture. Sådan er det. Vi skal selvfølgelig vinde resten af vores kampe og det bliver svært og Madrid skal opleve en nedtur, men vi spiller videre for at vinde ligaen. Vi er tolv point efter, og ni hvis vi vinder over Rayo. Det er en stor udfordring, men vi elsker udfordringer'.

Er tanken om Superligaen død?
'Nej, slet ikke. Vi er med sammen med Juventus og Madrid, samt andre klubber der afventer. De er klar til der kommer et nyt format, eller en forbedret Champions League. Vi afventer en dom fra den EU-domstolen og det håber vi sker i slutningen af året'.

Hvorfor er der ikke kommet beløb på aftalen med Spotify?
'Det er en af de bedste trøjesponsoraftaler og 'naming rights' aftaler på stadion, måske den bedste. Vi har aftalt fortrolighed, som man ofte ser det blandt virksomheder. Det er ikke Barca der kræver det, for vi har åbne bøger og vil gerne give alle oplysninger, for vi er stolte over denne kontrakt'.

.:FORSIDE:.