fbpx
Annonce

Er Xavis forventninger økonomisk realistiske?

Simon Arun Vrábel - 12.06.22

// Xavi

Imens Xavi stiller store krav til nye spillere kæmper den sportslige ledelse en hård kamp for at redde klubbens økonomi. Spørgsmålet er, om han burde være mere tålmodig og sætte økonomien før det sportslige i bare én sæson.

Da Xavi ankom til Camp Nou var det i den sværeste periode i klubbens historie. Alligevel havde både Xavi og Laporta en klar vision om, at holdet skulle revolutioneres. Spillere skulle sælges, man skulle satse på ungdommen og hente nogle få store navne til at genopbygge holdet. Realiteten er dog, at klubbens økonomi er væsentligt hårdere ramt end Laporta og hans hold havde troet, og det udfordrer planerne. Samtidig har man problemer med at få solgt spillere og spørgsmålet er, om Xavi burde udvise rettidig omhu og sænke sine forventninger til indkøb og derved lette presset på klubbens økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi har store planer om at genopbygge truppen og angiveligt har han fortalt op til syv spillere, at de ikke længere har en fremtid på førsteholdet. Samtidig sættes nye spillere i forbindelse med klubben på ugentlig basis og selvom ingen ved præcis hvem og hvor mange spillere Xavi ønsker, så peger de fleste rapporter i retning af en god håndfuld. Den største udfordring er dog, at Barca skal sælge spillere før nye kan købes. Samtidig lyder La Ligas regler på, at kun 1/3 af den kapital man frigiver fra en solgt spiller kan bruges til køb af nye, og det gør opgaven endnu mere kompliceret.

Rent økonomisk kæmper Laporta og hans hold på flere fronter på én gang. Sponsoraftalerne skal øge indtægterne imens salg af spillere og lønnedgang hos de bedst betalte spillere skal skabe luft i lønbudgettet. Alle tre opgaver er yderst komplicerede og afhængig af hinanden, og det virker næsten som en umulig opgave at skulle nå det hele på tre sommermåneder.  Xavi står dog med hatten i hånden og forventer nye spillere og det bringer spørgsmålet op, om man i Barca er for ambitiøs med at skulle nå det hele på én sommer?

Barca hører til blandt de bedste klubber i verden, men faktum er, at klubben har balanceret på randen af konkurs. Derfor skal der tages forsigtige skridt i kampen tilbage mod toppen og klubbens økonomi bør ikke sættes over styr igen.

.:FORSIDE:.