Optakt: FC Barcelona - Mallorca

FCBARCELONA.DK - 07.12.19

© Getty Images

Efter sidste weekends vigtige sejr over Atlético Madrid, gælder det i aften oprykkerne fra Mallorca, der gæster Camp Nou. Her er det et afbudsramt Barca-mandskab der tager imod. Læs her vores optakt til kampen.

Det er top mod bund der mødes i aften, for inden weekendens kampe indtog Barca som bekendt førstepladsen i tabellen, mens Mallorca ligger på en 17. plads, lige over nedrykningsstregen. Tidligere i dag vandt Real Madrid sin kamp over Espanyol og dermed skal Barca have de tre point i aften, for at tage førstepladsen tilbage.

Barca er hæmmet af en række afbud til kampen, der ikke kan undgå at svække holdet. Semedo, Alba og Dembélé er fortsat ude med skader og i går meldte også Arthur og Ansu Fati fra på grund af skadesproblemer, der dog ikke synes alvorlige.

Dermed var det ikke svært for Ernesto Valverde at udtage sig trup, for reelt kom alle disponible spillere med til opgøret. Truppen ser således ud: Ter Stegen, Neto, Wague, Piqué, Umtiti, Lenglet, Todibo, Junior, Busquets, Rakitic, De Jong, Vidal, Aleñá, Sergi Roberto, Messi, Suárez, Griezmann og Pérez.

På sit pressemøde i går understregede træner Ernesto Valverde vigtigheden af, at hans spillere ikke undervurderer aftenens modstander. 'Vi tillægger kampen i morgen mod Mallorca stor betydning, for vi har haft svært ved at vinde på udebane og derfor er det vigtigt at vinde på hjemmebane. De tre point i morgen er meget vigtige i relation til det vi præsterede i sidste runde' sagde han med henvisning til sejren over Atlético Madrid.

Mallorca-træner Vicente Moreno, var på sit pressemøde udmærket klar over, at hans hold ikke får en nem aften på Camp Nou. 'Det er svært at få point på denne bane. Sådan er det for alle hold, ikke bare for os. Muligheden for at få noget positivt med hjem er lille, for vi skal både gøre det rigtig godt og de andre må ikke have en god dag' kom det fra ham.

Mallorca har endnu ikke fået et eneste point på udebane denne sæson, men holdet har vist stor styrke på eget græs, blandt andet med en sejr over Real Madrid så sent som i oktober måned. Det vil Valverde helt sikkert bruge i sit oplæg til sine spillere i aften.

Kampen i aften fløjtes i gang kl. 21.00 og kan ses på TV2 Sport.

.:FORSIDE:.