fbpx
Annonce

Officielt: Indtil nu er 11.503 underskrifter godkendt

Rune Stentoft Arlbjørn - 04.10.20

© Getty Images
// mistillidsvotum

I september blev der igangsat en underskriftsindsamling mod præsident Bartomeu. Man er godt i gang med godkendelsesproceduren og indtil nu er 11.503 af underskrifterne blevet godkendt. Alt peger på en mistillidsafstemning.

Der blev indsamlet hele 20.687 underskrifter fra medlemmer mod Josep Maria Bartomeu af de påkrævede 16.520, for at få en mistillidsafstemning. Det viser en stor opbakning til at komme af med Barcas nuværende præsident. Af de 20.687 indsamlede stemmer er 11.503 af dem nu blevet godkendt af den udpegede valgkomitée.

7.823 underskrifter mangler stadig at blive undersøgt. Mandag fortsætter den udvalgte valgkomite med at undersøge om de resterende stemmer er valide eller ej. Denne proces har klubben i alt to uger til og der resterer cirka en uge.

Af de 20.687 indleverede undrskrifter mod Bartomeu, står det klart, at 554 er ugyldige og dermed ikke tæller med. 96 af stemmerne er der tvivl om hvorvidt de er gyldige eller ej. Det er op til valgkomiteen bestående af Marta Plana, Jordi Argemí, Jordi Farré, Josep Triadó og Josep Maria Valbona at afgøre om de tæller med.

Når godkendelsesproceduren er færdig, meddeler Barca hvor mange gyldige stemmer der er. Er der mindst 16.520 gyldige stemmer mod Bartomeu, vil det lede til en mistillidafstemning mod præsidenten blandt medlemmerne. Den vil sandsynligvis finde sted i slutningen af oktober.

Der mangler således kun 5.017 undrskrifter for at mistillidsafstemningen bliver en realitet og med 7.823 underskrifter tilbage der endnu ikke er gennemgået, er det meget sandsynligt, at man når pænt over de påkrævede 16.520 godkendte underskrifter. Alt tegner derfor til en mistillidsafstemning.

.:FORSIDE:.