fbpx
Annonce

Nicos usikre fremtid i Porto kan være godt for Barca

Simon Arun Vrábel - 28.12.23

// Nico González

Efter en udmærket start for FC Porto, er Nico González røget helt ud af truppen, hvilket gør fremtiden meget usikker for La Masia-spilleren. For en gangs skyld er det ikke skidt nyt for Barca, for et videresalg vil give indtægter.

Den portugisiske storklub satsede stort, da man i sommer valgte at købe Nico González, som Xavi ellers havde ønsket at beholde, men nu ser det ud til, at midtbanespilleren, der har en fortid hos La Masia, kan give sin barndomsklub økonomisk medvind, hvis han bliver solgt i vinterens transfervindue.

Artiklen fortsætter under annoncen


Med købet af Ilkay Gündogan og Oriol Romeu, var vejen til fast spilletid på den catalanske midtbane pludselig blevet så lang, at Nico González imod Xavis ønske, ønskede at lade sig udleje i sommerens transfervindue. Valgt faldt på FC Porto, men hvad der skulle have været en lejeaftale, endte med at blive et salg til den portugisiske storklub for 8,5 mio. euro.

Udover salgsprisen aftalte de to klubber også, at Barca fik en tilbagekøbsklausul på 30 mio. euro og en videresalgsklausul på hele 40%, og det er netop dén, som nu kan blive interessant for Barca. Ifølge avisen Sport har Nico nemlig slet ikke overbevist FC Porto-træneren Sergio Conceiçao, og i de seneste fire kampe har midtbanespilleren end ikke været en del af truppen.

Derfor overvejer Porto angiveligt at sælge Nico, som forsat har et velrenommeret navn i Spanien. Derfor venter man i Barca spændt på at se, hvor meget portugiserne kan få for den 21-årige midtbanespiller, som anslås at have en markedsværdi på godt 10 millioner euro, og som har kontrakt helt frem til 2028. Netop den lange kontrakt kan dog også betyde, at Porto vælger at udleje Nico, men spørgsmålet er, at midtbanespilleren helt har tabt chancen for storklubben, som holder juleferie på tredjepladsen i den portugisiske liga.

Nico González har på nær et enkelt lejeophold hos Valencia spillet hele sin karriere i blaugrana hvorfor CV'et tæller 26 kampe for Valencia, 27 kampe for Barça Atlètic, 37 kampe for Barcas førstehold og kun 14 kampe for FC Porto.



.:FORSIDE:.