Memphis scorede i hollandsk 3-1 sejr over USA

FCBARCELONA.DK - 03.12.22

// Frenkie de Jong // Memphis Depay

topbar22

Holland er som det første land klar til kvartfinalen ved VM i Qatar. Det skete efter en ret uproblematisk 3-1 sejr over USA, hvor det var Memphis Depay der scorede hollændernes første mål i opgøret.

Landstræner Louis van Gaal havde både Frenkie de Jong og Memphis Depay med i startopstilingen til den første ottendedelsfinale ved VM. Det skulle hurtigt vise sig at være en god idé, for det var Memphis der havde sidste fod på bolden, da det blev 1-0 efter blot 10 minutters spil. Han modtog bolden i feltet i helt fri position og omsatte sikkert muligheden til en scoring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Memphis virkede i hopla og kom til flere gode afslutninger i opgøret, mens Frenkie de Jong som altid fyldte meget på midtbanen, hvor han fordelte spillet godt. Det betød at Holland aldrig rigtig var i problemer, med undtagelse af en periode i første halvleg, hvor USA dominerede.

Holland svarede tilbage med en scoring i tillægstiden inden pausefløjtet og det gav holdet ro i anden halvleg, hvor de vikrede i kontrol, ikke mindst grundet solidt spil af Frenkie de Jong, der svingede taktstokken hos hollænderne.

USA fik dog kortvarigt skabt lidt spænding om udfaldet med en 2-1 reducering et kvarter før tid, men blot fem minutter senere scorede Dumfries til slutresultatet 3-1.

Kvartfinalen spilles på fredag og her møder Holland vinderen af opgøret mellem Argentina og Australien, en kamp der fløjtes i gang kl. 20.00 i aften.